Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d’Encamp tanca el primer trimestre amb un superàvit de més de 900.000 euros

L’equip comunal aprova un conveni de col·laboració per mantenir el servei de La Poste al Pas de la Casa
El Comú d’Encamp tanca el primer trimestre amb un superàvit de més de 900.000 euros.

El comú d’Encamp ha presentat un superàvit de 908.822,15 euros al tancament de l’execució pressupostària del primer trimestre de l’any. L’apartat de despeses corrents presenta una variació positiva d’un 13,96%, en relació al mateix període del 2017, i el capítol d’ingressos corrents exhibeix una reducció del 23,12%. En aquest sentit, el superàvit d’operacions corrents ascendeix a 671.978,54 euros. A les despeses de capital, el comú ha presentat unes despeses de 322.711,38 euros i uns ingressos de 1.673.752,49 euros, xifres que representen un superàvit d’operacions de capital d’1.351.041,11 euros. El resultat d’operacions financeres de despesa és d’1.114.197,50. Pel que fa a l’endeutament provisional, al tancament del primer trimestre és de 19,3 milions d’euros, que significa un 74,10%, molt lluny del màxim del 200% que autoritza la llei de finances comunals. L’endeutament a curt termini és del 0,35%, també lluny del sostre del 40% que marca la llei. El cònsol major, Jordi Torres, s’ha mostrat satisfet amb aquests resultats i ha subratllat que són unes xifres que “mostren la bona salut financera del comú”.

Durant la sessió ordinària del consell de comú d’aquest dijous hi ha hagut un punt de desacord entre el cònsol major i la consellera de Liberals + Independents. Maribel Lafoz ha criticat que el comú hagi traspassat al saig un paquet d’expedients de tributs pendents de cobrament perquè els executi quan, segons la consellera liberal, ja han prescrit. El cònsol major ha defensat que aquests cobraments es troben dins del termini permès per executar-los i que el problema radica en l’aplicació legal. Torres ha explicat que aquests expedients són d’abans del 2016, any en què es va modificar la Llei de bases de l’ordenament tributari i, per tant, se’ls ha d’aplicar la llei del 1996.

D’altra banda, el comú ha aprovat un conveni de col·laboració amb La Poste per tal de mantenir el servei al Pas de la Casa. Aquest acord permet habilitar un espai a l’Oficina de Turisme del Pas per atendre els tràmits diaris –venda de segells o recollida de paquets– i La Poste segueix fent-se càrrec del servei de paqueteria.

En la sessió del comú, el cònsol major també ha explicat l’estat d’execució d’algunes obres i equipaments. S’ha aprovat la darrera de les fases del passeig de Mojácar. L’estimació base del cost de l’obra, que començarà abans de l’estiu, és d’1.369.279,82 euros. La fase I es troba en execució i la segona fase està acabada. També s’ha aprovat un concurs d’idees per adjudicar les obres de la remodelació de les avingudes Joan Martí i François Miterrand. El comú vol rellançar i activar el centre urbà de la parròquia i generar sinergies a nivell social, econòmic i cultural. En aquest apartat també s’ha anunciat la construcció d’un pont penjat per a vianants a la carretera de les Pardines, s’ha aprovat la concessió del servei de lloguer de bicicletes tot terreny a l’àrea d’Engolasters del comú d’Escaldes i s’ha adjudicat la compra de nous parquímetres per als aparcaments del Funicamp, Terres Primeres i Prat de l’Areny per un import de 130.000 euros.

Finalment, el cònsol Jordi Torres s’ha referit al tema de l’heliport i ha explicat que, fins el moment, tots els informes que han rebut són favorables i que “no posen en dubte la viabilitat del projecte”. Torres ha recordat que, si tots els informes eren favorables, “per part del comú no posaríem cap inconvenient”, però que si hi havia algun punt de l’informe que no s’ajustés s’hauria d’analitzar. El conseller de Liberals + Independents, Jordi Troguet, s’ha expressat en la mateixa línia, de defensar la construcció de l’heliport si tots els informes són favorables, mentre que els consellers de PS + Independents, Joan Sans i Pere Marsenyach, han assegurat no tenir constància del resultat d’aquests informes tècnics.