Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d’Encamp presenta les novetats de la targeta moneder ‘e-parq’

A més de l'ampliació de serveis de la targeta, que també permetrà pagar en zones blaves i verdes, s'ha presentat una nova vinyeta per a zones blaves residencials i un sistema de gestió de sancions en línia
El Comú d’Encamp presenta les novetats de la targeta moneder ‘e-parq’.

La consellera de Circulació, aparcaments i via pública, Laura Mas, ha explicat aquest matí en roda de premsa les novetats relacionades amb la targeta moneder ‘e-parq’, així com la creació d’una vinyeta d’aparcament per a zones blaves residencials o la posada en marxa en breu d’un nou sistema de gestió de sancions en línia.

Pel que fa a la targeta ‘e-parq’, que es va presentar farà un any i de la qual s’han expedit 321 unitats, la novetat principal és que a partir de demà serà l’única targeta al país que es podrà utilitzar tant als aparcaments horitzontals amb barrera com a les zones blaves i verdes. A més, la ‘e-parq’ tindrà dues recàrregues diferenciades, una per aparcaments amb barrera i l’altre per parquímetres, que l’usuari escollirà depenent de les seves necessitats.

Laura Mas també ha explicat que s’han adquirit 4 parquímetres bitlleters que estaran situats als aparcaments Feixes del Funicamp, Prada de Moles, Palanqueta i Sant Miquel, on es podran realitzar les recàrregues de la targeta ‘e-parq’. A més, Mas ha avançat que abans de finals d’any els caixers dels aparcaments amb barrera disposaran de mòduls de pagament amb targeta de crèdit.

Pel que fa als usuaris que disposin de l’antiga ‘e-parq’ podran canviar-la sense cap cost addicional a les oficines d’aparcaments. Per a totes aquelles persones que vulguin adquirir la nova targeta ‘e-parq’, el preu inicial per als aparcaments horitzontals amb barrera és de 30 €, 25 € de recàrrega inicial més 5 € de dipòsit per a l’adquisició de cada targeta. Per als parquímetres és de 5 € de dipòsit inicial més 20 € de recàrrega, preu opcional a decidir per l’usuari.

La roda de premsa ha servit també presentar la posada en marxa d’una vinyeta per a les zones blaves residencials, que segons ha explicat Mas “aquells usuaris que la vulguin adquirir l’hauran de posar al vidre de davant del cotxe com l'etiqueta de la ITV”. La vinyeta tindrà un cost de 300 euros anuals o 175 euros semestrals i permetrà deixar el cotxe en el mateix carrer o zona on resideixi, sense donar-li dret a l'estacionament en un altre carrer o zona de la parròquia, on haurà d'obtenir el tiquet del parquímetre corresponent. Tanmateix, els usuaris de la vinyeta no podran aparcar més de 48 hores el vehicle en el mateix lloc, tal com apunta l'Ordinació de Medi Ambient i Via Pública.  Al respecte, Mas ha destacat que “el nou mètode l'hem creat perquè els veïns puguin tenir més rotació i perquè els surti més econòmic”. Mas ha apuntat que aparcar tot el dia amb la nova modalitat surt a 83 cèntims, mentre que sense la vinyeta el cost puja a 4,5 euros al dia.

Amb la incorporació de les novetats de la targeta ‘e-parq’ i la incorporació de la vinyeta de zones blaves, Mas ha destacat que el que pretén el Comú d’Encamp és “que hi hagi rotació i també endreçar tot l'aparcament de la parròquia”.

Finalment, s’ha presentat un nou sistema de gestió de sancions en línia que estarà en marxa en un termini de dos mesos, que permetrà als usuaris dels vehicles mal estacionats fer el pagament en línia. Per tant, encara que no hi hagi el tiquet dins del vehicle, a través de la matrícula els agents podran comprovar si té tiquet virtual. Tanmateix, aquest nou programari permetrà modernitzar i agilitzar el sistema de gestió interna del Servei de circulació.

Tot plegat, ha tingut una inversió d’uns 300.000 euros. Uns 200.000 pels nous 45 parquímetres i 95.000 euros per canvis als aparcaments amb barreres perquè es pugui utilitzar la nova targeta 'e-parq'.