Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d’Encamp fa història essent el primer que obrirà un segon col·legi electoral

La sessió del Comú permet aprovar la liquidació del primer semestre amb un superàvit global de 6,8 milions d'euros
El Comú d’Encamp fa història essent el primer que obrirà un segon col·legi electoral .

El Comú d'Encamp ha aprovat, aquest dijous,  la liquidació del segon trimestre amb un superàvit provisional de 6,8 milions d'euros, i un endeutament que actualment se situa en 29,8 milions, allunyant-se de les ràtios d’endeutament legals tant a curt com a llarg termini. Segons ha explicat el cònsol menor, Jordi Torres, "s'ha fet una bona feina i fruit d'aquesta hem aconseguit equilibrar les despeses corrents i els ingressos corrents". La consellera de Socialdemocràcia i Progrés, Eluska Galdós, ha considerat que els informes trimestrals “no són significatius.”

El Consell de Comú d'aquest dijous ha viscut un moment històric en aprovar per unanimitat la creació d'un col·legi electoral al Pas de la Casa. Aquest fet ha comptat amb el suport de tots els membres de l’actual equip de Govern. Així mateix, el cònsol menor ha informat que es realitzarà la publicació d'un cens electoral provisional dels residents a la parròquia a finals de setembre perquè durant dos mesos es comprovin les dades i es puguin sol·licitar els canvis necessaris per tal de facilitar que els residents al Pas de la Casa votin en aquesta localitat.

El cònsol menor, Jordi Torres, ha agraït el suport de la minoria i ha recordat que era una qüestió que feia més de 10 anys que es demanava per part dels veïns del Pas de la Casa. A més, ha recordat que quan ell mateix formava part de la minoria ho havia proposat formalment però la idea havia estat refusada per l’anterior cònsol en no considerar-ho una prioritat. Per la seva banda, Joan Sans, ha valorat molt positivament aquest fet i ha recalcat la necessitat de fer-ne la comunicació necessària. La consellera Eluska Galdós ha felicitat la feina feta “100% pel cònsol major, Jordi Mas”.

Un altre dels punts que s’ha aprovat durant el Consell de Comú, ha estat el projecte d’avaluació de la necessitat de reforma de la coberta del Complex esportiu i sociocultural d’Encamp. Aquesta actuació podria arribar a tenir un cost de 770.000 euros, malgrat que només uns 200.000 euros generarien nou endeutament. El cònsol menor, Jordi Torres, ha indicat que el projecte de reforma de les cobertes s’havia aprovat fa 4 anys, fent-lo coincidir amb un conveni amb FEDA per instal·lar plaques fotovoltaiques. Torres ha explicat que, en veure la situació financera del Comú, s’havien prioritzat elements més importants com les nòmines o el pagament a proveïdors. La nova situació financera i l’informe tècnic indicaven que ara aquesta actuació és prioritària i es pot assumir. El conseller de la minoria, Joan Sans, ha votat en contra d'aquest punt posant en dubte la fórmula econòmica que s'ha emprat, indicant que aquest projecte es va tirar enrere fa quatre anys i “ara costarà més diners”. Tot i això, ha assenyalat que l’actuació és necessària per evitar les filtracions d’aigua al Complex. La consellera Galdós ha donat suport a la iniciativa indicant que actualment el projecte és necessari.

El conseller Joan Sans, a més, ha mostrat la seva preocupació pel fet que la precipitació en la tasca realitzada dugui a errors en projectes com els d’execució del carrer Major del Pas de la Casa en què es va retirar el projecte per tal d’incloure-hi unes contribucions especials que, a l’inici, no estaven previstes.