Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d’Encamp aprovarà una reducció del 20% de l’impost de radicació i la taxa d’higiene de radicació i l’ampliació del període de pagament dels impostos pendents

Aquestes mesures de caràcter fiscal s’afegeixen a les de reactivació econòmica incloses en el pla de xoc
Casa Comuna .
Casa Comuna

 

El Comú d’Encamp aprovarà una reducció del 20% de l’impost de radicació i de la taxa d’higiene de radicació, corresponent als comerços i empreses, així com un nou calendari tributari per aquest 2020 per tal d’ampliar el període de pagament dels tributs dels quals s’havia aplaçat el pagament durant l’emergència sanitària per la COVID-19 (Impost de radicació 2020, Taxa d’higiene de radicació 2020, Impost sobre rendiments 2019 i Impost sobre la propietat 2020).
Aquestes mesures seran aprovades en el proper Consell de Comú, conjuntament amb les ajudes i actuacions incloses en el Pla de Xoc de reactivació econòmica, empresarial i comercial per aquest estiu.
Laura Mas, cònsol major d’Encamp, ha explicat que “aquestes mesures fiscals d’ajut pels afectats per l’aturada de l’activitat estan valorades en 435.000€” i s’instrumentalitzaran a través d’una subvenció. D’acord amb el nou calendari tributari, s’efectuarà el pagament i immediatament després es podrà demanar la subvenció corresponent al 20% aportant la documentació justificativa.
Pel que fa al nou calendari tributari l’Impost sobre la propietat 2020 i l’impost sobre rendiments 2019 es podran pagar entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, i l’Impost sobre radicació i la taxa d’higiene de radicació del 2020 es podran pagar entre l’1 d’octubre i el 30 de desembre. El Comú efectuarà el càrrec bancari a l’inici del període però l’administrat podrà realitzar el pagament fins a l’últim dia del termini, ja que s’ha ampliat fins a tres mesos el període de pagament en caràcter voluntari.
En data 13 de març d’enguany el Comú va acordar suspendre el cobrament de les taxes i impostos que encara no s’havien liquidat, fins a la represa de l’activitat econòmica com a mesura de caràcter immediat i a l’espera de l’evolució de la pandèmia. Laura Mas, ha explicat “la mesura de suspensió es va prendre amb la voluntat de sumar davant la incertesa pel tancament de les empreses, i ara les mesures de reducció i allargament del període de pagament, volen ajudar a pal·liar les conseqüències negatives de l’aturada”.
La Cònsol Major d’Encamp ha recordat que els serveis comunals han seguit funcionant en tot moment durant la crisi, i en alguns casos fins i tot en major intensitat, i que per tant “hem de garantir l’estabilitat financera de la institució”. La cònsol ha afegit que “les mesures preses ajuden a pal·liar els efectes negatius però alhora asseguren la viabilitat de les finances comunals”
Encamp 17 de juny de 2020