Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El comú d’Encamp aprova el Pla d’Igualtat 2023-2026

La cònsol major, Laura Mas, ha celebrat que el comú s'hagi "dotat d’un pla d’igualtat el més aviat possible” i ha agraït “la participació de més del 60% de la plantilla en el procés de recollida d’informació”, elaborat l’any passat a través d’una enquesta en línia.
Sessió del Consell de Comú d'Encamp del mes de maig..
Sessió del Consell de Comú d'Encamp del mes de maig.

Encamp, 25 de maig de 2023.- El Comú d’Encamp ha aprovat el Pla d’Igualtat 2023-2026 amb l’objectiu d’aplicar tot un conjunt de mesures per continuar treballant per la igualtat efectiva entre homes i dones.

D’acord amb la llei aprovada al març de l’any passat per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació per raó de sexe en l’ocupació pública, els comuns han de dotar-se d’aquesta eina abans de l’abril del 2024, i en paraules de la cònsol major, Laura Mas “celebro que ens haguem dotat d’un pla d’igualtat el més aviat possiblei ha agraït “la participació de més del 60% de la plantilla en el procés de recollida d’informació elaborat l’any passat a través d’una enquesta en línia.

La cònsol major ha explicat que la diagnosi realitzada es deriva que, a nivell retributiu, no hi ha diferències per motiu de sexe i no és inferior al 25%, i per tant, es considera que no hi ha bretxa salarial. Pel que fa a la paritat, un 55% de la plantila són dones, i un 45 % homes, i per tant, es considera que no hi ha infrarepresentació femenina i en termes generals hi ha paritat. A tall d’exemple, l’equip directiu, és paritari 50%-50%. Tot i això, alguns llocs de treball, com per exemples, les escoles bressol o el cos d’agents de circulació, les plantilles si que tenen una infrarepresentació masculina o femenina.

El pla preveu sis primeres accions com: la sensibilització i formació vers la igualtat, la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, l’aplicació de la perspectiva de gènere en la gestió de les persones, disposar d’eines per desenvolupar una comunicació inclusiva, l’ús i gestió del temps i la conciliació i la gestió de la diversitat.

El comú començarà a principis de juny diferents accions per treballar conjuntament amb tots els treballadors comunals les mesures proposades. El referent designat en matèria d’igualtat serà la directora de recursos humans, i properament es crearà la comissió d’igualtat. Una altra de les mesures més immediates serà l’aprovació d’un protocol per a la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe.

La cònsol major ha agraït l’impuls de l’equip directiu que en el seu dia va prendre el compromís de “treballar de forma activa per la igualtat i comprometre’s a incloure la perspectiva de gènere en les polítiques públiques impulsades en l’àmbit comunal” i per tant, “seguim amb la voluntat de crear les condicions necessàries per tal que la igualtat i la llibertat dels individus siguin reals i efectives”.

La cònsol major, Laura Mas, ha recordat que recentment van mantenir una trobada amb la Secretària General de l’Institut Andorrà de les Dones la qual va reconèixer la tasca feta per part del comú d’Encamp en aquesta matèria.