Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d'Encamp repartirà compost per a jardineria de forma gratuïta

· Els dies 12, 13 i 14 d'abril, es podrà recollir a les instal·lacions de la Devesa de les 10 h a les 17 h · El compost s'ha obtingut gràcies a la prova pilot inclosa en el Pla Nacional de Residus realitzada conjuntament amb la resta de Comuns i el Govern d'Andorra.
Cartell informatiu del repartiment de compost.
Cartell informatiu del repartiment de compost

Encamp, 9 d'abril de 2021.- El Comú d'Encamp repartirà entre els veïns i de manera  gratuïta,  el compost per a jardineria obtingut amb la prova pilot de recollida de matèria orgànica de grans productors, que es duu a terme en el marc de les accions del vigent Pla Nacional de Residus amb la col·laboració de la resta de Comuns i el Govern d'Andorra.

El servei de Parcs i jardins del Comú d'Encamp repartirà el compost  des de les instal·lacions comunals de la Devesa (Av. de François Mitterrand, 25), de dilluns a dimecres de la setmana que ve, els dies 12, 13 i 14 d'abril, des de les 10 h del matí fins a les 17 h de la tarda. És necessari portar un recipient, sac o bossa per endur-se el compost cap a casa.

El compost és apte per a jardineria, però no per a ser utilitzat en cultius d'horts. S'ha d'utilitzar barrejat amb terra, amb una proporció de 20% de compost per 80% de terra, i mai un 100% del compost de forma directa ja que podria ser perjudicial. Es recomana anar provant la proporció compost/terra més adient a les necessitats de cada arbre o planta.

El Comú d'Encamp realitza diferents iniciatives amb la ciutadania en l'àmbit de l'embelliment floral de la parròquia. Així, per exemple, el passat mes d'octubre es va fer la campanya de repartiment gratuït de geranis pel canvi  a les flors de tardor-hivern i en els propers mesos sortirà la convocatòria de la XV edició del concurs d'embelliment floral de la parròquia.

Encamp va ser la primera parròquia a formar part del moviment Viles Florides del Principat i compta amb el guardó de 4 flors d'honor, el màxim atorgat fins al moment.