Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d'Encamp entrega les claus de l'Alberg de la Baronia per iniciar la transformació cap a l'Andorra Mountain Camp

La concessió, guanyada per Bomosa, oferirà una proposta de dinamització de la zona per atraure turisme de muntanya al nou 'ecohostel'
El Comú d'Encamp entrega les claus de l'Alberg de la Baronia per iniciar la transformació cap a l'Andorra Mountain Camp.

El Comú d'Encamp ha fet entrega, aquest dijous, de les claus de l'Alberg de la Baronia a Bomosa com a empresa concessionària en un pas més que donarà forma al futur Andorra Mountain Camp. Aquest traspàs ha comptat amb la presència del conseller de Joventut, Turisme i Esports, Xavi Fernández, així com de la CEO de Bomosa, Gemma Riu, i formalitza el tret de sortida d'aquest nou projecte per a la zona.

Tal com ha recordat el conseller de Joventut, Turisme i Esports, aquest traspàs de claus és un pas més per fer realitat un projecte que serà dinàmic i aportarà valor afegit a la parròquia i al país. Així l'adjudicació vol aprofitar l'entorn natural incomparable per transformar l'Alberg de la Baronia en un ecohostel que s'anomenarà Andorra Mountain Camp.

Tal com ha explicat la CEO de Bomosa, Gemma Riu, “el projecte vol actuar com a pol d'atracció de turisme de qualitat que busqui gaudir del medi ambient en un entorn de muntanya”. La intenció és oferir als visitants una experiència integral de vacances en la natura i descans actiu, realçant l'entorn natural andorrà en temporada d'hivern, amb excursions amb raquetes, i d'estiu, amb tirolina i tir amb arc, focalitzant-se en apropar el turisme a la natura i ecologia d’Andorra.

Riu ha indicat que el compromís de Bomosa amb el desenvolupament sostenible del projecte ha d’augmentar significativament la inversió que s'havia previst inicialment en el moment de presentació del projecte al Comú. En aquest sentit, encara s'estan dissenyant els espais concrets del nou ecohostel però es tracta d'un recinte modern i de disseny, de qualitat i ecològic. Així, està previst començar la reforma després de l'estiu i estar oberts a principis de l'any 2017.

Per la seva part, Fernández ha recordat que l'adjudicació es va idear en l'anterior mandat per recuperar el dinamisme d'aquest enclavament. Fernández ha recordat que el 2015 es va fer públic el concurs per recuperar l'antiga zona que aportaria activitats tot l'any i que alhora gestionaria l'espai i la casa de colònies de la Baronia. La concessió també preveu descomptes per als clubs i associacions de la parròquia i de 23 euros per infant i monitor de les colònies organitzades pel Comú d'Encamp.

L'adjudicació, amb una durada de 15 anys, ha de permetre convertir aquest espai en un punt de referència i aportarà un pagament fix d'un cànon anual i una aportació variable segons els ingressos de la concessionària. La voluntat del Comú és treballar per desestacionalitzar el turisme. En aquest sentit, l'obertura del Funicamp a l'estiu, l'aposta decidida per les estades esportives, activitats com l'Overland, la Purito, l'Spartan i el reforç i millora de les instal·lacions per acollir competicions o les rutes culturals en són alguns exemples.