Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d'Encamp aprova per unanimitat un nou reglament de prestacions socials per fer front a les necessitats actuals de la ciutadania

· El Consell de Comú ha aprovat també el nomenament de la directora del Departament de Joventut i Esports, el cost definitiu de la remodelació de les avingudes i l'allargament de la moratòria de terrasses de l'Av. d'Encamp del Pas de la casa
Consell de Comú telemàtic. Comú d'Encamp.
Consell de Comú telemàtic. Comú d'Encamp

Encamp, 25 de febrer 2021.- El Consell de Comú del mes de febrer ha aprovat avui per unanimitat un nou reglament de prestacions socials per poder ajudar a les famílies i persones en risc d'exclusió social i fer front a les conseqüències de la pandèmia.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, ha explicat que des de l'inici de la pandèmia s'han estructurat ajudes i mesures de reactivació econòmica per salvaguardar els llocs de treball però "calia adaptar el reglament de prestacions socials per poder donar resposta també a les famílies i persones en risc d'exclusió social amb la finalitat de fer els ajuts més accessibles, justos i equitatius" segons la situació de cada nucli de convivència. La cònsol major ha agraït la tasca de tots els grups polítics per haver consensuat un text que dona resposta a les necessitats actuals de la ciutadania.

El consol menor, Jean Michel Rascagnères, ha explicat que en el redactat del nou reglament no s'ha inclòs un llistat de les ajudes directes per un tema jurídic i per poder atendre àmpliament les possible ajudes i fer front a les necessitats que poden sortir tenint en compte la incertesa del moment. El cònsol menor s'ha compromès a l'elaboració d'un document informatiu per a poder garantir que la informació sobre les possibles ajudes a percebre arribi a tots els ciutadans.

Principals canvis del nou reglament

Els principals canvis han estat per exemple, incrementar el llindar econòmic per a poder accedir als ajuts, eliminar el requisit d'un any mínim de residència, la inclusió en les prestacions socials excepcionals les que siguin per motius de salut amb els corresponents certificats mèdics o incloure la possibilitat d'atorgar un ajut per al pagament de tributs comunals. La nova ordinació també incrementa el sistema de control i de comprovació de la documentació justificativa.

Altres punts del Consell de Comú

El Consell de Comú ha nomenat a la Sra. Maribela Moreno González com a  directora del Departament de Joventut i Esports. La sessió d'avui ha servit també per aprovar el cost definitiu de les obres de remodelació de les avingudes i per aprovar una prolongació de sis mesos de la moratòria parcial per a la instal·lació de terrasses a l'Avinguda d'Encamp del Pas de la Casa.