Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Comú d'Encamp aprova la liquidació amb 9,3M € d'inversió i un superàvit de 3,4M € el 2021

· S'ha donat constància del conveni amb el sector hoteler per millorar l'ocupació vinculada als grans esdeveniments esportius, culturals i turístics de la parròquia · El Comú construirà tres nous pipicans per cobrir totes les zones residencials amb aquest equipament per als gossos
Sessió del Consell de Comú de març .
Sessió del Consell de Comú de març

Encamp, 30 de març de 2022.- El Comú d'Encamp ha aprovat avui la liquidació del 2021 amb un balanç de 9,1 M d'euros d'inversió i 3,4 M d'euros de superàvit.

Durant la presentació de la liquidació, l'interventor comunal, Jordi Martínez, ha realitzat una explicació detallada de la situació econòmica i financera del comú  i ha explicat que les comparatives amb el 2020 donen una informació molt condicionada pel context de la pandèmia però ha remarcat que "es visualitza una situació de recuperació".  Es pot consultar la presentació AQUÍ.

La cònsol major, Laura Mas, ha destacat que "vàrem ser prudents alhora de pressupostar els ingressos i hem estat cautelosos alhora d'executar les despeses", i tot i que ha incrementat l'endeutament en uns sis milions d'euros el balanç d'aquest 2021 "són 9,1 milions d'euros invertits en equipaments i infraestructures que cobreixen les necessitats dels ciutadans d'Encamp" entre les quals cal destacar la finalització de l'Escola Bressol, el Llaç d'Animació i l'Àrea de Jovent del Pas de la Casa, la primera fase del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, el pla de manteniment i reforma de voravies de la parròquia, les millores del Complex Esportiu o les 160 noves places d'aparcament posades en funcionament durant el 2021, entre moltes altres.

La cònsol major ha aprofitat la seva intervenció durant el consell de comú per agrair a tot l'equip comunal la seva tasca diària per aconseguir millorar la parròquia i assolir els reptes que es plantegen cada principi d'any amb cada nou pressupost "sense l'equip tècnic no podríem presentar aquest balanç tant positiu per la parròquia i  amb la presentació de la liquidació és el moment per reconèixer la seva tasca" en la que s'hi ha sumat els grups polítics del comú.  

Conveni amb el sector hoteler per a la promoció dels allotjaments de la parròquia en esdeveniments

El Comú d'Encamp ha signat recentment 9 convenis de col·laboració amb hotels i allotjaments turístics per tal de promocionar els allotjaments de la parròquia durant els esdeveniments esportius, culturals i turístics que tinguin lloc a Encamp i al Pas de la Casa.

Aquesta col·laboració s'ha encetat, aprofitant el proper gran esdeveniment previst a la parròquia, la 39a edició de la OTSO Travessa d'Encamp i ja ha començat a donar els seus fruits. El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot ha explicat en que consisteix, de manera que els allotjaments ofereixen condicions avantatjoses als inscrits als esdeveniments, com  per exemple la sortida més tard de l'hora habitual per poder-se dutxar després d'una cursa o l'adaptació de l'esmorzar pel que fa l'hora o fins i tot l'alimentació, entre altres i per altra banda els allotjats a Encamp en els hotels adherits al conveni podran disposar d'entrada de dia als centres esportius comunals per un dia, un tiquet de 2X1 per al Funicamp i un "welcome pack".

 

Tres nous pipicans per a gossos a Encamp

El Comú d'Encamp construirà en els propers mesos tres nous pipicans per tal de cobrir totes les zones residencials amb equipaments destinats als gossos i seguir ampliant els efectius per millorar la higiene de la via pública,

Els tres nous pipicans es situaran a la zona propera a l'aparcament de Torrent Estret al carrer Hort de Godí, a l'aparcament de la Canadilla i a l'aparcament de l Prat de les Bons al carrer Ciutat Pubilla de la Sardana.

Aquestes tres noves instal·lacions se sumen a les ja existents que podeu identificar en aquest mapa, un total de 8 pipicans i espais de lleure, entre els quals recentment es van incorporar els nou pipicans dels aparcaments del carrer de la Vena, del Balcó del Solà i del Prat de l'Areny. Al Pas de la Casa s'han instal·lat també 10 nous dispensadors de bosses que a més a més seran biodegradables.

Nomenament del nou director de Finances del Comú d'Encamp

El consell de comú d'avui formalitzat també el nomenament del nou director de Finances, Jordi Babi Montellà, que ocuparà el nou càrrec amb una comissió de serveis provinent del Govern d'Andorra. Jordi Babi, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i Màster en auditoria ha estat fins al moment director de Pressupost i Patrimoni del Govern i compta amb una llarga experiència en el món financer i l'administració pública.