Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Esportiu del Pas de la Casa acull estades d’equips internacionals de natació

El Comú d’Encamp intensifica la desestacionalització de les estades esportives.
El Centre Esportiu del Pas de la Casa acull estades d’equips internacionals de natació.

Les instal·lacions del Centre Esportiu del Pas de la Casa acullen al Club Garioch del Regne Unit, que acaba aquest divendres els seus entrenaments després de quatre setmanes, i al Club Natació Sant Andreu de Barcelona, que ha arribat fa un parell de dies i allargarà la seva estada durant tres setmanes.

El cònsol menor, Jordi Torres, s’ha interessat pel parer dels equips per a la possible millora de les instal·lacions i el servei. Amb el retorn d’ambdós equips, Torres ha destacat que “amb el temps es va confirmant l’aposta del Comú d’Encamp pel turisme esportiu, i més al Pas de la Casa, que s’està reafirmant com a un referent en natació, com demostra tenir primeres espases a nivell mundial, com la nedadora Hannah Miley, que està situada entre les deu primeres a nivell mundial, o nedadores de renom com Jessica Vall o la promesa espanyola, África Zamorano”. Tanmateix, Torres ha comentat “que la intenció és que aquests equips repeteixin estades al Pas de la Casa”.

A més, el cònsol menor ha pogut fer un intercanvi d’impressions amb els tècnics i els nedadors, que s’han mostrat molt contents de l’acollida per part del personal del Centre Esportiu i de la qualitat de les instal·lacions, i han explicitat que “és un privilegi entrenar en questes condicions” remarcant que “no es pot demanar res més per nedar en alt nivell”.

Torres també s'ha referit a l'anunci del Govern d'habilitar una residència medicoesportiva a l'edifici de Sud Radio, al port d'Envalira. Ha assegurat que serà un molt bon complement a les instal·lacions esportives del Pas de la Casa, "ja que permetrà als esportistes pernoctar en alçada". En aquest sentit, el cònsol menor s'ha mostrat esperançat que les obres puguin començar "el més aviat possible".

L’entrenador del Club Natació Sant Andreu, Jordi Jou, ha destacat que “el fet de treballar 21 dies a 2.100 metres d’alçada aporta uns grans beneficis a nivell fisiològic, per millorar i poder afrontar en condicions tota la temporada”. A més, ha comentat que “en aquests moments és molt important treballar la part aeròbica, i fer-ho en alçada ens dóna unes condicions immillorables”.

Jou també ha destacat que una altra de les condicions òptimes que ofereix el Pas de la Casa és que es troba a prop de Barcelona, i ara tenen molts nedadors en època d’exàmens, que tenen la facilitat de desplaçar-se i tornar a pujar al Pas de la Casa a entrenar.

Per la seva banda, l’entrenador del Club Garioch, Patrick Miley, ha destacat l’acollida que han tingut al Pas de la Casa, que ha trobat una instal·lació amb unes condicions perfectes per poder treballar, destacant-ne l’alçada. També ha recalcat la confortable situació mental que aconsegueixen les seves nedadores al Pas de la Casa, perquè els rebaixa la pressió.

D’altra banda, la nedadora del Club Sant Andreu, Jessica Vall, ha comentat que ‘en aquest punt de la temporada fem una estada en alçada per treballar la part aeròbica i millorar la condició física, i vam decidir el Pas de la Casa perquè és una localitat molt tranquil·la, que no és com en altres centres que vas de la piscina a l’habitació, ja que aquí dormim en apartaments, estem en un poble que és un centre comercial, i això ens fa que l’estada sigui més agradable”. Vall també ha destacat que  “al Pas de la Casa estem entrenant amb màxima qualitat, i tenim la sort de poder gaudir de gairebé tota la piscina per a nosaltres, i això és òptim per a la concentració en el treball”. Vall es troba al Centre Esportiu compartint estada amb una dotzena més de nedadors, i està preparant el campionat d’Espanya en piscina curta i el campionat de Clubs. A més, la intenció és aconseguir la classificació per a les Olimpíades de Rio.

Pel que fa a la nedadora britànica Hannah Miley, del Club Garioch, que ha estat entrenant amb dues joves promeses de la natació anglesa, ha destacat que “l’entrenament ha estat molt beneficiós ja que hem trobat molt bones condicions mentals, i una gran acollida”. Miley ha estat aquestes darreres setmanes preparant-se per assolir la mínima per classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio en les properes competicions que ha de disputar.