Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 28è Concurs de colles sardanistes inicia un cap de setmana ple de sardanes a Encamp

· Les primeres posicions han estat per a les colles Enèrgica (d’Esparraguera) i Amunt i Crits (de Ponts) en les categories veterans i grans, respectivament. · Els actes continuaran aquesta nit amb una audició de sardanes amb la cobla La Flama de Farners i demà amb el 34è Aplec de la Sardana.
El 28è Concurs de colles sardanistes inicia un cap de setmana ple de sardanes a Encamp.

Encamp, 2 de setembre de 2023.- El Complex d’Encamp ha acollit aquesta tarda el 28è Concurs de colles sardanistes, que ha comptat amb prop d’una quarantena de participants. L’esdeveniment estava previst de celebrar a la plaça dels Arinsols, però per la pluja s’ha hagut de traslladar a la sala de Festes.

En el concurs han ballat un total de quatre colles provinents de Catalunya, concretament d’Esparreguera (Enèrgica), Terrassa (Continuïtat i Amunt i Crits) i de Ponts (Fonts de Valldans).

Els participants han ballat tres sardanes interpretades per la cobla La Flama de Farners (Fruit de l'amistat, de Martirià Font, Sardana revessa i 30 anys a sac!, d'Enric Ortí) més una sardana de germanor amb el públic (Coti x coti, de Xavi Ventosa).

L'entrega de premis ha anat a càrrec del cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, el conseller Andreu Riba, la presidenta de la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, Núria Escudé, i el president de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, Albert Masagué.

El cònsol menor ha destacat que fa dos anys “el comú va decidir recuperar l’aplec de sardanes amb el concurs i ha estat tot un èxit”. A més, ha remarcat que és un “goig” veure les colles formades també per joves, això dona optimisme de cara al futur de les sardanes”, assegurant a més que des del comú se “seguirà apostant per fomentar balls tradicionals com aquest”.

Pel que fa a les classificacions, en la categoria de colles veteranes el primer lloc ha sigut per la colla Enèrgica, el segon per a Fonts de Valldans i el tercer per a Continuïtat. En la categoria de colles grans, el primer guardó ha estat per a Amunt i crits.

 

Els actes continuen aquesta nit i demà

Els actes sardanistes continuaran aquesta nit al Complex Esportiu, a les 22:00, amb una audició de sardanes amb la cobla La Flama de Farners.

Durant demà se celebrarà el 34è Aplec de la Sardana, que començarà a partir de les 11:00 amb la ballada de 12 sardanes i es continuarà a la tarda amb 13 sardanes més. En cas de pluja, l’aplec es farà al Complex d’Encamp.

Les cobles que interpretaran el programa sardanista de l’aplec són la Flama de Farners i la Jovenívola de Sabadell.

L’esdeveniment sardanista s’impulsa des del Comú d’Encamp en col·laboració amb les entitats i federacions de colles sardanistes de Catalunya i de les terres de Lleida.

Serveis relacionats