Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 25è Saló de la Infància i de la Joventut d’Andorra reforça l’oferta de lleure nadalenc amb un nou programa d’activitats complementàries

El saló, que consolida el seu paper de referent en l’oci per a infants i joves del país, busca convertir-se en un complement per al turisme familiar d’aquestes festes. L’any passat, l'esdeveniment va comptar amb una afluencia diària mitjana de 1000 infants, a Encamp, i 300 al Pas de la Casa.
Àlex Arnó, Xavier Fernández i Betim Budzaku, amb el cartell del Saló..
Àlex Arnó, Xavier Fernández i Betim Budzaku, amb el cartell del Saló.

La 25a edició del Saló de la Infància i de la Joventut d’Andorra que organitza el comú d’Encamp amb el suport d’Andorra Turisme obrirà portes entre el 27 de desembre i el 5 de gener oferint al seu públic les darreres novetats en simulació, inflables i jocs electrònics entre les 46 atraccions que enguany estaran a l’abast d’infants i joves al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp i s'adaptarà a l'espai del Centre Esportiu del Pas de la Casa.

El saló romandrà obert totes les tardes, entre les 16:00 i les 21:00 hores, del 27 de desembre al l’1 de gener, a Encamp, i del 3 al 5, al Pas de la Casa. El preu de les entrades serà el mateix que l’any passat: 4 euros l’entrada d’un dia amb possibilitat d’abonament de 6 dies a Encamp, al preu de 14 euros, i de 3 dies al Pas de la Casa, per 7 euros.

La presentació de les principals novetats del saló d’enguany s’ha fet aquest dilluns al comú d’Encamp i ha comtpat amb la presència del conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, del gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i del tècnic responsable del saló, Àlex Arnó.

Per al comú, ‘la trajectòria del saló el consolida com a l’esdeveniment de referència al país conservant intacta la voluntat pel qual va ser concebut: donar als infants, adolescents i joves dels 2 als 18 anys una oferta lúdica de primera línia on poder gaudir d’activitats esportives i d’aventura, espectacles, tallers i manualitats d’acord amb les seves expectatives per divertir-se durant les vacances de Nadal’. Així ho ha assegurat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, que avui ha agraït el suport de les 23 institucions i organismes que contribueixen a que el Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra vagi sumant edicions, especialment durant les tres darreres, durant les quals s’ha comptat amb el patrocini d’Andorra Turisme.

El gerent de l’organisme públic de promoció turística del país, Betim Budzaku, ha reiterat l’aposta pel saló encampadà en el marc de l’objectiu d’Andorra Turisme de contribuir a ‘crear d’un valor afegit les estades turístiques’ a través de propostes esportives i culturals que, com el Saló de la Infància i la Joventut d’Andorra, ‘es poden convertir en una proposta de lleure per completar una jornada d’esquí tant a Encamp com al Pas de la Casa’.

Entre les principals novetats, el comú presenta enguany un programa complementari d’activitats que inclouen tallers d’activitats i espectacles infantils per a cada un dels dies d’activitat a Encamp. Aquest esforç, segons ha explicat el tècnic Àlex Arnó, respon a les demandes plantejades per les famílies a l’entorn d’una oferta complementària que contribuís a dinamitzar les hores de joc, entre atracció i atracció.

La planta baixa del complex acollirà els jocs de gran format pensats per a tots els públics amb propostes com els tallers de Lego gegant. Enguany, en aquesta planta del complex posarà a l’abast del públic més intrèpid simuladors de Moto GP, de vol, de conducció amb F1 o de mountain bike, moto d’aigua, helicòpter i surf batak, totes elles encaminades a posar a prova les habilitats dels nens i joves.

Entre les atraccions del saló, també s’hi comptaran jocs de simulació de rally, laser sniper i wave ski units a propostes com el bàsquet, la zona de futbolins, l’airjokey, taula de pales, diana i zones de Box Kinet, PlayStation, Wii i una Laser Zone. En aquest sector també s’hi situaran les màquines Mini Arcade que pretenen fomentar el joc entre pares i fills.

Una altra àrea diferenciada, a la primera planta del complex, serà l’espai de ludoteca per als infants de 3 a 6 anys amb una zona de jocs infantils, un trenet i dos inflables gegants. Les piscines acolliran de nou barques i inflalbes.

A la tercera planta, la sala polivalent acollirà com a gran novetat una llançadora humana a banda d’inflables de gran format, monopatins elèctrics, un bungee run, circuits de cotxes elèctrics i circuits de psicomotricitat. Finalment, destacar que el Wip out i l’Xtrem Jump seran les activitats estrella del camp annex de futbol 7.