Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dilluns de Pentecosta, Encamp celebra la diada de Sant Romà de Vila

Els actes començaran a les 12 hores amb una missa
Dilluns de Pentecosta, Encamp celebra la diada de Sant Romà de Vila.

L'església de Sant Romà de Vila serà l'escenari, el pròxim dilluns 21 de maig, de la seva tradicional diada, que començarà amb una missa solemne a les dotze del migdia. Els actes previstos continuaran amb un aperitiu i una audició i una ballada de sardanes.

Pels ciutadans que ho desitgin, el Comú d'Encamp posa a disposició un autobús que sortirà a les 11.30 hores des de la parada del Rosaleda i que els pujarà a Vila.

Sant Romà de Vila

Església romànica reformada durant el segle XX, de construcció i planta molt senzilla, està rematada per un absis rectangular. El petit *campanar d'espadanya acull una campana de tradició gòtica.

A l'interior de l'església trobarem la reproducció del frontal d'altar romànic que el 1922 va ingressar al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona. Aquest frontal d'altar és l'única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a  Andorra. A part és un dels pocs frontals d'altar romànics conservats íntegrament, és a dir, que encara avui en dia conserven les tres cares. A la cara fontal hi ha representada una Maiestas Domini envoltada per l'Ametlla Mística i 8 apòstols. A les altres dues cares hi han representades L'Assumpció de la Mare de Déu i tres apòstols més. El retaule és de principis del segle XX i representa la vida del sant titular i diferents sants.