Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acció de sensibilització per a la reducció de residus el Dia internacional del Medi Ambient

El Comú d'Encamp ha repartit durant el dia d'avui bosses reutilitzables per a la compra de fruita i verdura realitzades amb plàstic reciclat
Bosses de malla reutilitzables per a la compra de fruita i verdura.
Bosses de malla reutilitzables per a la compra de fruita i verdura

El Comú d'Encamp ha començat a repartir durant el dia d'avui a les persones que han acudit als serveis de tràmits del comú, i altres serveis de la parròquia amb accés al públic, unes 500 bosses de malla, realitzades amb plàstic reciclat, per a la compra de la fruita i la verdura. Les bosses son pràctiques i lleugeres i, el més important reutilitzables per evitar la utilització del plàstic d’un sol ús.

L'ús de bosses reutilitzables permet reduir la generació de residus plàstics en el moment de la compra de productes frescos, com ara la fruita i verdura,  i dona una segona oportunitat als residus de plàstic reciclat ja que és el material base emprat per a la seva producció.

Aquesta acció de sensibilització iniciada avui en motiu del dia internacional del medi ambient, s'ampliarà durant la setmana vinent i en els propers mesos en farà una distribució més generalitzada per arribar a més població de la parròquia.

Enguany el dia internacional del medi ambient, ha girat al voltant del lema, l'hora de la natura. Encamp s'ha volgut sumar a aquesta efemèride amb el repartiment de les bosses reutilitzables  i també amb la distribució als escolars de la parròquia d'unes llavors per fer créixer una petita planta a casa.

Pel que fa a la recollida selectiva d’envasos lleugers, a Encamp, el 2019 es van recollir 322tn, un 15,7% més que al 2018.

Encamp, 5 de juny de 2020