Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Descobrim el costat obscur

Entrevista a David Arrabal, l’autor del llibre ‘Sitra Ahra’, que ens visitarà el pròxim 15 de febrer
David Arrabal ens visitarà el 15 de febrer.
David Arrabal ens visitarà el 15 de febrer

'Sitra Ahra’ és el nom que li ha posat l’artista català resident a Andorra David Arrabal a la seva darrera obra. El nom, d’origen hebreu, representa l'arbre que simbolitza l'altre costat, l'obscuritat, la maldat del món i de l'home. El dimecres 15 de febrer presenta el llibre a la Biblioteca Comunal d’Encamp. Serà la primera vegada que l’escriptor presenta una de les seves obres a Encamp, encara que no fa massa temps, ja se’l va veure per les instal·lacions encampadanes, en aquella ocasió per recollir el primer guardó del IV Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror.

Dotze relats

Sí. N’hi ha un que està basat en un fet real, la resta són imaginatius. El real tracta sobre un assassí en sèrie del segle XIX que violava les dones i les matava, i després es guardava el greix i el posava en un sac. De fet, d’aquí surt la llegenda de l’home del sac. La resta són imaginació pròpia; per exemple, n’hi ha un que explica com un gos és abandonat i mor, i després, en una altra vida, el gos torna amb la família que l’havia abandonat per protegir-la. En aquest cas, el gos demostra la noblesa.

Inspiració

El meu lloc d’inspiració és a casa meva. Per sort, visc amb vistes a la muntanya i la natura m’inspira molt.

Antologia de terror il·lustrada (Maria Pizarro)

Les il·lustracions de la Maria Pizarro criden molt l’atenció i a la vegada ajuden a interpretar la història. Si llegeixes pots seguir la història però les imatges fan que la ment vagi molt més enllà.

Poesia, terror...

La veritat és que no tinc un gènere definit però de fet el que més m’agrada és la fantasia heroica i èpica, i mai he publicat res d’aquest gènere en concret. Ara m’han encarregat un regal i sí que escriuré en aquest gènere. Sempre intento escriure sense influenciar-me i en el cas de la fantasia heroica em costa trobar alguna cosa original.

Futur

La intenció és poder-me dedicar professionalment a la literatura. De moment penso que anem pel bon camí. De fet, la darrera obra ambientada a Andorra ‘Proyecto Dante: Andorra’ va ser un èxit i amb només 15 dies ja va quedar exhaurida la primera edició. Esperem que ‘Sitra Ahra’ també sigui un èxit.

Punts de venda a Andorra

El llibre el trobareu disponible al servei de préstec de la Biblioteca Comunal d’Encamp i en venda a la llibreria La Puça.