Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Collita pròpia

Sabem que un llibre no és només la suma d’unes paraules i unes pàgines, igual que sabem que les cases no són quatre parets i prou. A dins hi trobem diferents combinacions que ens permeten que el que observem sigui agradable als ulls. El llibre que recomanem no és una obra literària, a priori, fins i tot ens podria tirar enrere, ja que generalitzant molt, parla de pedres.
Collita pròpia.

Altres mirades. Itinerari visual per la geologia d’Andorra és una obra que destil·la amor i emoció en cada una de les seves fotografies i comentaris, fruit de la passió que senten les seves autores i geòlogues Montse Mases, Natàlia Gallego i Aina Margalef.

D’entrada, trobem les magnífiques fotografies de Jaume Riba, un gaudir de textures, colors i contrastos. Si us agrada la muntanya i caminar, reconeixereu molts dels paratges que heu trepitjat i que recullen la pràctica totalitat del territori andorrà. Després, si teniu més curiositat us divertireu llegint l'esdevenir històric d’algunes mesures, com la data en què es va formar la terra. En un tercer nivell, si el lector té inquietuds científiques, amb l’empara de l’IEA i el CENMA, l'estudi reflecteix un profund treball de camp, alhora que aconsegueix lligar divulgació amb investigació mentre els comentaris de les fotografies també ens expliquen l’origen de llacs i valls.

Aquesta és una obra fonamental per als qui estimem el medi que ens envolta i per reafirmar que al nostre país es fan obres d’altíssima qualitat.

Altres mirades. Itinerari visual per la geologia d'AndorraMases, MontseGallego, Natàlia;Margalef, Aina;  Riba, Jaume.  Perpinyà : Institut d'Estudis AndorransLleida : Pagès Editors, 2010. 185 p.