Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera Ossa Patrimoni de la Humanitat, nits temàtiques amb nous premis i Pep Plaza les novetats del Carnaval d’Encamp 2023

· Ramon Pujol ha estat el guanyador del concurs del cartell de carnaval amb una il·lustració digital on l’Ossa n’és la protagonista en un ambient completament festiu · S’incrementen els premis de carrosses i comparses i els premis per adults aniran lligats a les tres temàtiques de les festes: la selva, anys 80s i el mar
Entrega del premi al guanyador del concurs de cartells.
Entrega del premi al guanyador del concurs de cartells

Encamp, 1 de febrer de 2023.-El primer Carnaval on el ball de l’Ossa serà ja oficialment Patrimoni Immaterial de la Humanitat” així l’han definit avui la cònsol major d’Encamp, Laura Mas,  i els representants de la Comissió de Festes, Nelson Damas i Joel Afonso, durant la presentació de la programació de l’edició d’enguany del Carnaval d’Encamp, que presenta com a principal novetat: les tres nits temàtiques amb ambientació a la Sala de Festes i la participació de l’humorista Pep Plaza en l’operació del rei carnestoltes, la nit de dimarts.

La Comissió de Festes ha presentat tota la programació del carnaval, que tindrà lloc del 18 al 22 de febrer, i que es pot consultar en aquest enllaç, destacant “una programació molt variada per què tothom hi pugui participar” tant pels actes de dia, com pels més festius de nit. També s’ha posat en relleu, la selecció de discjòqueis i grups musical que s’ha fet per l’edició d’enguany: amb la banda del coche rojo, Dalton bang, La Banda Neon i els discjòqueis Ernest Codina, Josep Ma Castells, Dj Mon, Sergi Domene, i Dj Moncho, entre altres.

Podeu consultar el programa de Carnaval AQUÍ

Nits temàtiques i concurs de disfresses d’adults

Les nits de dissabte, diumenge i dilluns seran tres nits temàtiques, on la sala de Festes quedarà totalment ambientada en tres propostes: la selva, la festa portarà el nom de “Welcome to the jungle”, diumenge on la música dels anys 80s i 90s, però també 2000 i en endavant fins arribar avui serà la protagonista en un ambient de discoteca amb el títol “Love history” i dilluns, es tancaran les nits temàtiques submergint-nos al fons del mar, amb la festa titulada “Fluor the Sea”.

Un altra de les novetats d’enguany serà que el concurs de disfresses d’adults anirà lligat a les nits temàtiques. Amb tres primers premis, un per dissabte, un per diumenge i un per dilluns, de 250 euros cadascun, que premiarà la millor disfressa temàtica d’acord amb la proposta que correspongui a cada nit: la selva, la disco o el mar. Tot i que tothom es pot disfressar del que vulgui, entraran al concurs només les disfresses amb la temàtica del dia. Pel concurs de disfresses d’adults no cal realitzar inscripció prèvia. Nelson Damas ha explicat que “si algú no sabia encara de què disfressar-se amb les nits temàtiques li proposem alguna idea i fins tot la possibilitat de guanyar un premi”

Concurs de carrosses i comparses amb increment dels premis en metàl·lic

El concurs de carrosses i comparses, que tindrà lloc dissabte a les 15 h de la tarda, incrementa els premis, pujant a 900, el primer premi, 750, el segon, i, 500, el tercer, respectivament pels premis a les carrosses, i de 800, 650 i 450 per a les comparses. Cal fer inscripció prèvia a cdfencamp@gmail.com.

I finalment, el concurs de disfresses infantil serà diumenge a la tarda, i la inscripció es realitza directament al Complex Esportiu abans de començar. Els premis per al concurs de disfresses infantil són tres experiències familiars en establiments de la parròquia.

BASES CONCURSOS DE DISFRESSES

Ramon Pujol guanyador del concurs del cartell de Carnaval amb l’Ossa com a protagonista

La cònsol major i els membres de la comissió han fet entrega del premi, valorat en 400 euros, al guanyador del I concurs de cartells de Carnaval, el jove andorrà Ramon Pujol,  llicenciat en disseny per l’escola d’art i disseny Llotja de Barcelona i amant del dibuix i la il·lustració. Pujol que ha volgut agrair el premi, ha explicat que va presentar un cartell fet amb  il·lustració digital “on l’Ossa havia de ser la protagonista en un cartell que volia representar els  elements propis de la festa” i ha afegit “tenint en compte l’ambient festiu vist des d’un escenari”.  Al concurs s’han presentat deu propostes i el jurat,  format per membres del comú d’Encamp, de la Comissió de Festes i d’una experta en disseny i comunicació externa, en aquest cas, Verònica Solsona, va escollir la proposta guanyadora per unanimitat. Els cartells participants seran exposats a l’entrada del Complex Esportiu durant la setmana de Carnaval en horari d’obertura del Complex.