Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba La Purito Kids, l’opció pels infants

La prova, que se celebrarà el 5 d’agost al Prat Gran, acollirà nens i nenes d’entre 5 i 14 anys
Arriba La Purito Kids, l’opció pels infants .

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, i l’organitzador de La Purito i exciclista professional, Joaquim Rodríguez, han presentat La Purito Kids, la versió de la marxa cicloturista pensada pels infants. La prova se celebrarà al Prat Gran el dissabte 5 d’agost a partir de les 10 del matí.

La Purito Kids ha nascut "fruit de la proposta que ens han fet arribar els participants de la marxa cicloturista de La Purito", ha explicat Joaquim Rodríguez, aquest dijous a la roda de premsa de presentació. En aquest sentit, “el Comú d’Encamp ens ha donat el suport que necessitàvem i s’ha pogut fer realitat”, ha afegit 'Purito' Rodríguez. De fet, el cònsol ha assegurat que entre ambdues institucions s’ha arribat a un acord i han signat un contracte per als pròxims tres anys.

La prova està pensada perquè puguin participar els nens i nenes d’entre 5 i 14 anys. El circuit, que és d’asfalt, donarà voltes al Prat Gran i passarà per l’avinguda Príncep Benlloch. A les 10 del matí, sortiran els prebenjamins (5 i 6 anys) i faran dues voltes al circuit de 700 metres, els benjamins (7 i 8 anys) en faran quatre, els principiants (9 i 10 anys) realitzaran sis voltes, la categoria d’alevins (11 i 12 anys) donaran deu voltes al circuit i, per últim, els infantils (13 i 14 anys) completaran quinze voltes, que corresponen a 10,5 km.

Pel que fa al nombre d’inscripcions, Joaquim Rodríguez ha assegurat que ja “n’hi ha unes 70 i el límit el tenim amb 100, ja que "som una organització molt jove i preferim començar amb aquesta xifra”. L’objectiu principal d’aquesta prova és que els nens s’ho passin bé i per això no hem escollit un recorregut “massa agressiu”.

De cara a futures edicions, Rodríguez ha exposat que tenen la idea que la prova es pugui incorporar al llistat de la competició de la Copa de Catalunya, fet que seria un atractiu molt important per a la prova i, en contrapartida, portaria més turistes a la parròquia.

El cònsol major, Jordi Torres, ha posat en relleu que aquesta prova és un altre exemple que demostra que el Comú aposta fermament pel turisme esportiu i familiar. I ha afegit que l'Spartan Race i les estades esportives dels clubs d’elit com el Futbol Club Barcelona a la parròquia són altres exemples.