Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ampliació fins al 30% de l'ajut per reduir la taxa d’higiene i l’impost de radicació per pal·liar els efectes de les restriccions de la mobilitat dels països veïns

· El Consell de Comú ha donat llum verda també el Pla de Formació dels treballadors comunals per als propers 3 anys · Les subvencions als clubs i associacions esportives de la parròquia ascendeixen a 366.168,49 €
Sessió per videoconferència del Consell de Comú del mes de novembre .
Sessió per videoconferència del Consell de Comú del mes de novembre

Encamp, 11 de novembre de 2020:- El Comú d’Encamp amplia fins a un 30% l'ajut per bonificar la taxa d'higiene de radicació i l'impost de radicació dels 1.300 comerços i empreses de la parròquia, com a resposta d'urgència davant de les últimes mesures adoptades per part dels països veïns, que restringeixen fortament la mobilitat i per tant l'arribada de visitants i turistes a la parròquia.

La cònsol major d'Encamp ha explicat que "l'objectiu de la mesura és pal·liar els efectes negatius de la reducció de l'activitat econòmica per les restriccions de mobilitat, per mantenir el màxim de llocs de treball". D'altra banda des del Comú també s'està treballant en la revisió del reglament de les ajudes socials el qual es portarà a votació al proper Consell de Comú.

El període per sol·licitar la bonificació s'havia establert fins al 30 de novembre, però amb l'acord del Consell de Comú d'avui  s'amplia fins al 15 de desembre i les més de 250 empreses que ja han entrat la sol·licitud no és necessari que la presentin de nou, ja que s'aplicarà directament l'ajut del 30%.


Nomenament del Sr. Marc Juan Garcia com a Director de Finances per prejubilació de l'actual

El Consell de Comú també ha nomenat al Sr. Marc Juan Garcia com a nou Director de Finances després del procés de selecció realitzat per cobrir la plaça per prejubilació de l'actual director.

60.000 € anuals per al Pla de Formació dels treballadors públics

El Consell de Comú d'avui també ha donat llum verda al Pla de Formació dels treballadors públics del Comú d'Encamp per als propers 3 anys, i que entrarà en vigor a partir del gener del 2021. Amb una dotació de 60.000 euros anual es preveu realitzar un mínim de 20 hores anuals de formació per treballador i una mitjana de 70 hores per treballador i any, en funció de la família professional.

L'objectiu del pla de formació és, en última instància, la millora del servei públic, i és per això que, el contingut de les formacions s'ha dissenyat per aconseguir l'adaptació als canvis tecnològics i legals, actualitzar i ampliar les competències professionals pròpies dels diferents llocs de treball i oferir formació estratègica contribuint així una millora de la carrera professional dels treballadors públics i a l’assoliment dels objectius organitzatius i estratègics del Comú.

El Pla de formació s'ha realitzat comptant amb la participació de tots els treballadors comunals que mitjançant una enquesta han pogut indicar les necessitats formatives des de la perspectiva individual i paral·lelament amb els responsables dels Departaments s'han dissenyat les formacions necessàries per millorar les competències professionals i aconseguir l'adaptació als nous reptes que han d'assolir els equips de treball comunals.

Subvencions a 24 clubs i associacions esportives per valor de 366.168,49 €

El Consell de Comú d'avui també ha aprovat les ajudes als clubs i associacions esportives de la parròquia per a les escoles esportives 2020-2021. Enguany la subvenció atorgada a les entitats ascendeix a 366.168,49 € i beneficia a un total  de 24 clubs i associacions.