Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp preveu un cap de setmana de plena ocupació per l’Spartan Race amb un important retorn econòmic per la parròquia

• L’ocupació hotelera supera el 90% de mitjana per les reserves vinculades a l’esdeveniment esportiu que acull participants de 65 països diferents • S’han reforçat els efectius d’agents de circulació, policia i informadors i s’ha senyalitzat la zona urbana per extremar el compliment de les mesures de seguretat sanitària
Roda de premsa de presentació de la Spartan Race 2020.
Roda de premsa de presentació de la Spartan Race 2020

Encamp, dijous 3 de setembre de 2020.- Spartan Race, una cursa d’obstacles de les més dures del món, arriba per cinquè any a Encamp. Enguany estrena recorregut i ubicació, i tot i estar molt marcada per les limitacions de participants, 500 per dia, i les mesures de prevenció per la COVID-19 que s’aplicaran rigorosament, resultarà un esdeveniment esportiu molt atractiu pel fet de combinar recorreguts en entorn urbà i muntanya.

Nino Marot, Conseller de Reactivació Econòmica i turisme del Comú d’Encamp ha explicat que “la nova ubicació i recorreguts han ajudat a tenir un cap de setmana de plena ocupació tot i les limitacions i dificultats per la COVID-19” i ha afegit que “preveiem un retorn econòmic molt positiu per la parròquia

Nino Marot ha remarcat la predisposició de totes les persones que han donat permís per poder utilitzar terrenys de propietat privada per desenvolupar l’esdeveniment i els ha agraït la col·laboració, així com als establiments comercials i als veïns i veïnes per la comprensió davant les molèsties que pugui ocasionar l’esdeveniment, ja que hi haurà afectacions en la circulació en diferents punts de la parròquia.

Xavier Fernàndez, Conseller de Joventut, Esports, Aparcaments i Via Pública ha dit que cal “agrair a l’organització l’adaptació al context sanitari i a tots els treballadors comunals per aconseguir a contrarellotge tenir-ho tot a punt per acollir un esdeveniment, que un cop més, situa la parròquia com a referent de destinació de turisme esportiu

El conseller ha explicat que “s’ha reforçat el dispositiu d’agents de circulació, s’ha contractat personal de seguretat especialment per l’ocasió, s’ha activat l’equip d’informadors i s’ha senyalitzat el nucli urbà per recordar les mesures de seguretat sanitària i sobretot per evitar les aglomeracions” perquè aquest ha de ser com en altres ocasions un  “esdeveniment segur”.

Xavier Fernàndez també ha explicat que a les 24 zones d’aparcament de la parròquia, 4 però estan inoperatives perquè acullen proves de la cursa, s’hi ha de sumar una zona d’aparcament habilitada per als participants exclusivament a l’antic càmping Internacional.

 

Els dos consellers han coincidit en agrair la col·laboració d’Andorra Turisme i del Govern d’Andorra la col·laboració permanent per aconseguir que l’Spartan Race sigui una realitat.

 

Per la seva banda, el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha agraït al Comú i a l’organització haver pogut tirar endavant aquest esdeveniment, s'ha felicitat per haver trobat una alternativa a la competició, ja que el canvi de data ha estat clau per poder-la tirar endavant. Es tracta d'una prova que permet "allargar la temporada d'estiu" i és la primera que se celebra a escala europea un cop s'ha aixecat el confinament.


El director general de l'Spartan Race Espanya, Àngel Sanz, ha agraït al Comú i Andorra Turisme que s’hagi pogut dur a terme la prova i s'ha mostrat satisfet pel canvi d'ubicació i ha indicat que “el nou recorregut és brutal".

L'organització ha explicat algunes de les moltes mesures que han pres per adaptar l’esdeveniment a les mesures de seguretat sanitària. Entre les principals novetats, s'han eliminat les proves relacionades amb l'aigua i el fang; s'han promocionat les inscripcions en línia; s'ha establert mesures com l'esglaonament dels participants a la sortida; serà obligatori l'ús de la mascareta en aquells moments on es transiti pel centre del poble; els participants hauran de netejar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans i després de cada prova; no es permetrà que hi hagi públic; s'ha incrementat el nombre d'avituallaments, entre altres mesures.


Per últim, Àngel Sanz s'ha mostrat obert a l'elecció d'Encamp com a la pròxima seu del Campionat d'Europa, ja que "estem fent els passos necessaris perquè això sigui una realitat".