Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

88 participants al concurs de punts de llibre de les biblioteques d'Encamp i del Pas de la Casa

· Avui s'ha fet entrega dels premis a la biblioteca d'Encamp i demà es farà al Pas de la Casa d'aquesta desena edició del concurs. · Els punts de llibre dels guanyadors s'imprimiran i es regalaran als usuaris de les biblioteques durant l'any.
88 participants al concurs de punts de llibre de les biblioteques d'Encamp i del Pas de la Casa.

Encamp, 12 de maig de 2021.- El Comú d'Encamp ha fet entrega aquest dimecres dels premis als guanyadors de la desena edició del concurs de punts de llibre de la biblioteca comunal d'Encamp. El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, ha entregat els premis als guardonats i ha manifestat que la participació ha disminuït una mica a causa de la Covid-19 perquè l'afluència a la biblioteca també ha baixat, però tot i així, "ha estat bona". En total a Encamp hi han participat 34 persones, i la categoria amb més participació ha estat la d'alevins (de 7 a 10 anys) amb catorze participants. El concurs és "bo pels nens perquè així comencen a iniciar-se al món de la literatura", ha indicat David Cruz.

De les cinc categories, el jurat sota "criteris de creativitat, originalitat i també amb simbolisme de Sant Jordi", han escollit els dos millors punts de llibre, ha indicat Cruz. Així, els premis han consistit en uns lots de llibres seleccionats per a cada franja d'edat i, a més, els primers premis tindran el punt de llibre imprès a la biblioteca durant tot un any fins a la següent edició del concurs.

En la categoria benjamí (de 5 a 6 anys) els guanyadors han estat Àlex Risco i Lucas Guillermo; en l'aleví (de 7 a 10 anys) han estat Charlie Boher i Mario Guillermo; els guanyadors dels infantils (d'11 a 14 anys) han estat Cèlia Caraguel i Nerea de Pablo; i finalment en els adults (a partir de 18 anys) els primers premis han estat per a Ramon Pujol i Maria Carmen Herrera.

A la biblioteca comunal del Pas de la Casa, on hi ha hagut una gran participació amb 54 punts de llibre presentats, els primers premis han estat: en la categoria benjamí per a Rafael Ferraz i Nolan Grand; en els alevins per a Luana Barbosa i Eloa Martins; els infantils per a Eva Casanovas i Ainara García; el juvenil per a Anaïs Barbosa; i finalment en la categoria d'adults, els vencedors han estat Raquel Sacramento i Cristina Medina. L'entrega dels premis al Pas de la Casa es farà aquest dijous a les 18 hores a la biblioteca comunal.

Cal recordar que el concurs que es va iniciar per Sant Jordi arriba ja a la desena edició.Des del comú es destaca que és un concurs que ja es troba arrelat dins de les programacions culturals de les biblioteques per incentivar la lectura i que per tant, tornarà a tenir continuïtat durant l'any vinent.