Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

5.000 corredors arriben aquest cap de setmana per participar en l'Spartan Race Encamp-Andorra

La cursa, que arriba a la seva quarta edició, segueix creixent i es consolida com una cursa de destí, amb el 90% de participants forans.
5.000 corredors arriben aquest cap de setmana per participar en l'Spartan Race Encamp-Andorra.

El Comú d'Encamp ha presentat, aquest dimecres, l'Spartan Race Encamp-Andorra, que tindrà lloc aquest cap de setmana a la zona de Grau Roig. L'acte ha comptat amb la presència del cònsol major, Jordi Torres, de la directora de màrqueting d'Andorra Turisme, Noemí Pedra, i del director d'Spartan Race Espanya, Ángel Sanz.

Jordi Torres ha destacat que la prova, avui dia, ja ha arribat als 5.000 inscrits, i és per aquest motiu que el Comú d'Encamp seguirà apostant per aquest esdeveniment, 'perquè és la prova que més turistes ens aporta a la parròquia d'Encamp, a més de consolidar-se com un referent a Andorra'.

Tanmateix, Torres ha destacat que la Spartan Race està molt present a Encamp i que un any més l'esdeveniment començarà divendres al matí amb un entrenament espartà per a més de 300 joves de l'escola andorrana de secundària d'Encamp, que enguany participaran en una gimcana a Prada de Moles que es realitzarà de 10 a 13 hores, i on els joves hauran de competir entre ells en equips de cinc. Alguns dels premis a què opten son inscripcions per a participar en la Spartan Kids del cap de setmana, abonaments anuals al Complex d'Encamp o bé abonaments d'estiu per a la piscina de La Mola.

A més, Torres ha recordat que les sales de festes i de congressos del Complex d'Encamp acolliran, divendres a partir de les 16 hores, l'entrega de dorsals i el brífing dels corredors de la Beast i l'Ultra (uns 1.700 ateletes), que generaran ambient espartà al poble. La tarda estarà amenitzada pel DJ Kurt Heisz.

Per la seva banda, Noemí Pedra ha comentat que per a Andorra Turisme que la Spartan Race és un esdeveniment interessant pel país, en primer lloc pel moment en què es fa, al mes de juny, un període on no hi ha tant volum de gent i pel nombre de turistes que porta al país, recordant que el 88% dels atletes que hi competeixen son forans i pernocten a Andorra, dades, que segons Pedra "estan alineades amb l'estratègia d'Andorra Turisme perquè els impactes son de cursa de destí". A més, Pedra ha destacat que és una cursa fidelitzada, perquè en l'enquesta que van recollir en l'edició anterior, el 75% dels corredors deien que repetirien per l'experiència que s'enduien, valorant de forma notable la prova, i encara més la seva ubicació.

Per la seva part, Àngel Sanz ha estat qui ha explicat les novetats i les especificitats tècniques de la cursa d'enguany. Destacar la realització per segon any consecutiu de l'Ultra, una prova de 50 quilòmetres i 60 obstacles que a més de la seva duresa, té com a tret característic que no es passarà dues vegades pel mateix recorregut. Sanz ha recordat que Andorra acull totes les modalitats de cursa, Sprint, Super, Beast, Ultra Spartan Kids i Hurricane Heat de 12 hores, sent l'Ultra d'Andorra una de les dues proves que es realitzen a Europa. A més, Sanz ha destacat que la cursa d'Encamp és "la millor valorada per la nostra comunitat espartana, i està posicionada com la cursa per excel·lència d'Europa, sent també una referència pels corredors Elite".

Sanz ha avançat que Spartan Race Espanya està treballant amb Grandvalira sobre el creixement de la cursa, i que la seva intenció és "que vagin passant coses relacionades amb la Spartan cada tres o quatre mesos".