Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Granit i Vidre” dels arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana esdevé el projecte guanyador del futur Museu Nacional de l’Automòbil

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha lliurat el premi al guanyador del concurs d'idees per la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció del futur Museu Nacional de l'Automòbil, a la plaça dels Arínsols d'Encamp, al treball "Granit i Vidre" dels arquitectes Lluís Ginjaume (Taller d'Arquitectura i Tècnica, SAU) i Gerard Veciana (ARTEKS, SL), per un import de 12.000 euros. L'acte de lliurament del concurs d'idees s'ha celebrat aquesta tarda al comú d'Encamp i ha comptat amb la presència dels cònsols, Jordi Torres i Esther París, a més dels consellers i conselleres de la corporació.
El cònsol felicita els autors de la proposta guanyadora del concurs d'idees..
El cònsol felicita els autors de la proposta guanyadora del concurs d'idees.

El ministre Torres ha valorat que aquest projecte crearà un eix de qualitat urbana i arquitectònica que englobarà la plaça dels Arínsols, l'edifici del Comú, l'Hotel Rosaleda i el Museu Nacional de l'Automòbil. Per la seva part, el cònsol major encampadà, Jordi Torres Arauz, ha afirmat que aquest projecte és fonamental per la parròquia, i agraït al Govern l'impuls d'aquesta construcció que ha de mostrar el patrimoni automobilístic que té el país.


En l'acte de lliurament de premis, que s'ha dut a terme al comú d'Encamp amb la presència de les autoritats comunals, encapçalades pel cònsol major, Jordi Torres Arauz, i la cònsol menor, Ester París, també s'han fet públics el guanyador del 2n premi dotat amb 6.500 euros al treball "El motor del canvi, un canvi de motor", de. Bonaventura Riberaygua, Toni Riberaygua i Andreu Riba; el 3r premi dotat amb 3.500 euros al treball "Continu" de Josep Adserà; el 4t premi de 2.000 euros que ha recaigut al projecte "Fluint amb l'entorn" de Miquel Mercè i finalment el 5è premi de 2.000 euros per al treball "Musaa" de Jacint Gil i Pau Iglesias.


El jurat, presidit per la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert i el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, ha volgut fer palès l'agraïment a tots els candidats per la qualitat i la diversitat dels projectes presentats.


El passat mes de maig, el Govern i el Comú d'Encamp van signar un conveni de col·laboració per a la construcció del nou Museu Nacional de l'Automòbil. L'equipament es construirà en una parcel·la de 1.904,77 m² a tocar de la plaça dels Arínsols i consistirà en un edifici de nova planta i una nova plaça pública comunal.