Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Em fa especial il·lusió presentar ‘Un estiu a la fi del món’ a Encamp”

Laura Casanovas va publicar la seva primera novel·la ‘Un estiu a la fi del món’ el passat mes de gener. Fins aleshores havia escrit contes curts i aquesta ha estat la seva primera aventura literària. Tot i així, ja treballa per preparar una novel·la per a adults que tractarà sobre l’humor sentimental.
“Em fa especial il·lusió presentar ‘Un estiu a la fi del món’ a Encamp”.

Com t’endinses en el món literari?

De professió soc filòloga i actualment estic treballant com assessora de català en un centre d’autoaprenentatge per adults. Fa vuit anys vaig començar a escriure i ja he guanyat alguns premis literaris però ‘Un estiu a la fi del món’ és la primera novel·la i em fa especial il·lusió presentar-la a Encamp.

Serà la primera vegada que la presentes?

Sí, i com et deia em fa molta il·lusió fer-ho a Encamp perquè durant un temps vaig treballar d’assessora al centre d’autoaprenentatge encampadà. A més, la presentació de la novel·la serà molt dinàmica. Primer començaré parlant del llibre i m’acompanyarà una exalumna meva que llegirà un fragment en veu alta i un altre alumne ens acompanyarà amb la guitarra elèctrica. Em fa molta il·lusió perquè combinaré la meva passió per l’ensenyament de la nostra llengua amb la passió per l’escriptura.

Fes-nos cinc cèntims del llibre.

La novel·la juvenil està pensada per a joves d’entre 12 i 18 anys però és apta per a tots els públics. L’estructura és senzilla i tracta sobre diferents temes: amor, humor, amistat i família. Tot i així, amb aquesta obra volia posar en relleu els diferents tipus de violència que pateixen les dones.

Com t’inspires en aquest tema?

Tinc 43 anys i sincerament penso que quan jo era jove les dones teníem més llibertat i hem d’eradicar el masclisme. Al llibre parlo des d’una noia jove que pateix pressió perquè la seva parella li espia els missatges de WhatsApp i li qüestiona la llargada de la faldilla, fins a una nena senegalesa que la seva família vol enviar al seu país d’origen perquè li practiquin l’ablació.

I com és que decideixes tractar aquest tema?

Penso que el masclisme és la xacra de la societat actual. Abans treballava en una botiga de llaminadures i moltes vegades parlava amb adolescents i quan m’explicaven que les seves parelles els controlaven a mi se’m posaven els pels de punta.

Ja tens algun ‘feedback’ de l’obra?

Sí, de moment he parlat amb gent adulta que l’ha llegit i els ha agradat molt però no he tingut contacte amb cap adolescent. Tot i així, estic molt contenta perquè ja tinc constància que l’any vinent dos instituts de Barcelona inclouran ‘Un estiu a la fi del món’ com a lectura obligatòria del curs.

I a on el podem trobar actualment?

A la llibreria La Puça ja es pot comprar. Us espero el pròxim dijous 27 d’abril a la biblioteca comunal d’Encamp a les 19.30 hores.