Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

143 visitants passen pels "Vespres a Pagès" de Casa Cristo

Robert Lizarte, tècnic de museus del Comú d'Encamp, ens explica com ha anat la temporada.
143 visitants passen pels "Vespres a Pagès" de Casa Cristo.

143 persones han passat enguany per les visites dels Vespres a Pagès que s’organitzen al Museu Etnogràfic de Casa Cristo. L’activitat s’ha realitzat tots els dissabtes des del 10 de desembre fins al 25 de febrer.

En parlem amb el tècnic de museus del Comú d’Encamp, Robert Lizarte

Explica’ns com ha anat la temporada.

Tanquem la temporada amb satisfacció, perquè seguim mantenint les xifres dels darrers anys.

Quin és el perfil dels visitants dels Vespres a Pagès?

Bàsicament és un públic familiar, però hi ha grups de tota mena. Pel que fa a la procedència, a banda d’una parella de Tarragona i de tres persones de Mallorca que venien amb uns andorrans, la resta de visitants ha estat del Principat d’Andorra, i això em fa especial il·lusió, perquè vol dir que la gent del país s’interessa per la seva història i el seu patrimoni.

I les èpoques de més afluència han estat...

Hem tingut ple cada dia! I curiosament, el dia de més afluència va ser dissabte de Carnaval. I dic que és curiós, perquè els visitants em van comentar que havien passat tot el dia a Encamp fent diverses activitats.

Què és el que agrada més a la gent que gaudeix dels Vespres a Pagès?

A la gent li agrada molt com es fa la visita, viure l’experiència del que era la vida fa cent anys, i sobretot, fer la visita a la llum de les espelmes!

Alguna anècdota?

És molt divertit veure les cares dels infants quan els expliques que abans no hi havia vàters i que els habitants de la casa feien les seves necessitats on es guardaven els animals! La mirada que els hi queda al rostre quan palpen les diferències de la vida d’abans amb la d’avui en dia, és indescriptible!

Tindrem una nova temporada l’hivern vinent?

I tant! Mentre hi hagi gent amb ganes de viure l’experiència, seguiré estant aquí per atendre’ls i fer-los viatjar en el temps!