Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carnaval d'Encamp 2024, del 10 al 14 de febrer


Programa activitats Carnaval Encamp 2024


------------------------------------------------------- (1).png

El Carnaval d'Encamp és i serà immortal

A Encamp, el Carnaval és una de les festes més significades de l’any, en què la sàtira i la disbauxa protagonitzen la vida de la parròquia

El Carnaval d’Encamp, organitzat per la Comissió de Festes, és un dels més sorollosos del Principat i té la sàtira de l’actualitat com a protagonista central de la celebració. La tradicional penjada del rei Carnestoltes marca el to i els temes de la resta d’activitats i representacions que tenen lloc durant aquests dies.

Entre les fites que integren aquest Carnaval singular cal destacar el Judici dels contrabandistes, que es representa el diumenge de Carnaval des dels anys 50 del segle passat. El contrabandista és una figura tradicional, present arreu dels Pirineus, que ha propiciat un bon grapat de celebracions.

Un altre dels trets distintius del Carnaval d’Encamp és el Ball de l’Ossa, declarat patrimoni immaterial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2022. El ball d'origen incert, que segons algunes fonts es perdria en l’edat mitjana, es representa amb continuïtat des de mitjan segle XX.

Per tancar la festa, es fa la singular operació del rei Carnestoltes, a qui l’equip mèdic carnavalesc no aconsegueix reanimar, malgrat els seus esforços, i que acaba cremat.

El cartell guanyador del concurs de cartells


Vint-idues propostes presentades i el jurat, després de llargues deliberacions ha decidit premiar el cartell de Sergio Iborra Colomer, 49 anys, nascut a Xàtiva i amb parentius familiars a Andorra. 

Llicenciat en Ciències de la Informació amb l'especialitat de Publicitat i Relacions Públiques. Ha dirigit durant més de 15 anys el departament creatiu d’una agència de publicitat i durant 7 anys ha impartit classes de màrqueting a ESIC Business Marketing School València. 

Ha guanyat diverses vegades el concurs de cartells de la Fira d'Agost de Xàtiva, Falles de Sagunt, Les Noces d'Isabel de Segura de Terol, Festes de Moros i Cristians de Paterna, Fira de Mèrida, Festes de Sant Sebastià a la Seu d 'Urgell, entre d’altres. 

Iborra s’ha mostrat eufòric amb la notícia d’haver estat el guanyador del concurs, ha explicat que s’ha documentat amb la visualització de vídeos i fotos de les xarxes socials per entendre millor la tradició i el contingut de la festa de Carnaval i poder així plasmar tota l’essència en aquest cartell amb un estil molt particular de l’artista, amb molts personatges i molt color.

A3 Cartell i Programació Carnaval Encamp 2024.png


------------------------------------------------------- (1).png


Comissió de Festes d'Encamp.png