Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diada de Sant Romà de Vila

L'església de Sant Romà de Vila obre les seves portes cada any el Dilluns de Pentecosta, per celebrar la seva tradicional diada.

El programa de la jornada és el següent:

- A les 12 hores, missa solemne
 
- A les 13 hores, aperitiu per a tots els assistents
 
La festa finalitza amb una audició i una ballada de sardanes.
L'església de Sant Romà de Vila

Església adscrita al nucli de població de Vila, d’estil romànic, que ha estat datada al segle XIII a partir de la mesa d’altar que hi havia originalmente i reformada durant el segle XX.

De construcció i planta molt senzilla, està rematada per un absis rectangular. El petit campanar d'espadanya acull una campana de tradició gòtica.

A l'interior de l'església trobarem la reproducció del frontal d'altar romànic que el 1922 va ingresar al Museu Nacional d'Art de Catalunya, a Barcelona. Aquest frontal d'altar és l'única mostra de pintura romànica sobre fusta que existeix a  Andorra. A part és un dels pocs frontals d'altar romànics conservats inègrament, és a dir, que encara avui en dia conserven les tres cares. A la cara fontal hi ha representada una Maiestas Domini envoltada per l'Atmetlla Mística i 8 apòstols. A les altres dues cares hi han representades L'Assumpció de la Mare de Déu i tres apòstols més. El retaule és de principis del segle XX i representa la vida del sant titular i diferents sants.

El frontal d'altar i el camí que hi mena fan interessants la seva visita.