Divendres 12 de Agost de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Una trentena de persones assisteixen a la conferència “Estat Català a Andorra. Els homes de l’exèrcit de Catalunya als Cortals d’Encamp”

Una trentena de persones assisteixen a la conferència “Estat Català a Andorra. Els homes de l’exèrcit de Catalunya als Cortals d’Encamp”

La Biblioteca Comunal d’Encamp ha acollit aquest vespre la conferència Estat Català a Andorra. Els homes de l’exèrcit de Catalunya als Cortals d’Encamp. L’acte, organitzat per la Societat Andorrana de la Ciència i a càrrec de l’historiador Climent Miró, ha comptat amb una trentena de persones.

La xerrada s’ha celebrat en el marc del 29è cicle de conferències 50 anys d’Andorra el meu país i 250 anys de Politar Andorrà.

Miró, en la conferència, ha parlat sobre l’estada als Cortals d’Encamp d’un escamot de membres d’Estat Català des del 1924 i fins al 1926 i que tenien com a objectiu preparar l’ocupació de Catalunya i proclamar posteriorment un estat català independent. Climent Miró ha narrat que el paper d’aquestes persones era bàsicament entrenar-se i fer d’enllaç amb Catalunya, fet que significava “fer contraban d’armes, de gent i de correus d’exiliats que eren a França”, ha relatat.

L’historiador ha considerat molt important fer aquesta xerrada a Encamp perquè després de la riuada de 1937 “el poble va perdre molts arxius històrics” i “molta memòria d’Encamp ha quedat esvaïda”, ha lamentat. Per tant, amb aquesta conferència es “dóna a conèixer a la gent d’Andorra un aspecte poc sabut de la història contemporània del país”, ha reconegut. I Miró també ha destacat la utilitat documental d’aquestes trobades. “Em serveixen per interactuar amb el públic i rebre vivències de gent que ja ha desaparegut, però que va viure els fets i ara ens ho expliquen els seus descendents”, ha conclòs.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200