Divendres 7 de Octubre de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Una producció andorrana arribarà per primera vegada a la secció oficial del Festival de Sitges de mans de l’encampadà Álvaro Rodríguez

Una producció andorrana arribarà per primera vegada a la secció oficial del Festival de Sitges de mans de l’encampadà Álvaro Rodríguez

Rodríguez participarà en el Festival de Sitges del 5 al 14 d’octubre, on realitzarà dues presentacions

Aquest migdia la sala de premsa del Comú d’Encamp ha acollit la presentació de la selecció del curtmetratge Le Blizzard a la secció Oficial del 51è Festival internacional de cinema fantàstic de Catalunya a Sitges, en un acte presidit pel cònsol major, Jordi Torres, i pel director del curt, Álvaro Rodríguez.

Rodríguez ha explicat que per primer cop es presentarà una producció andorrana a la secció oficial del Festival de Sitges, un dels certàmens més importants del món en aquest gènere i a través del qual, el guanyador, pot accedir a la preselecció dels Òscars, dels premis europeus Méliès o dels Goya, que en aquest cas, Le Blizzard no hi podria accedir en ser una producció andorrana.

Rodríguez ha remarcat que un dels seus objectius principals era arribar a Sitges, on competirà amb una trentena de curts, del miler que se solen presentar al festival.

Le Blizzard, protagonitzat per Aida Folch i Isak Ferriz, és un curt de suspens amb guió de ciència-ficció pel que fa a la forma, sense deixar de ser una història bèl·lica, que explica el pas dels refugiats pel Pirineu durant la Segona Guerra Mundial, com ha explicat Rodríguez.

La producció s’ha realitzat amb un pressupost d’uns 30.000 euros, sent una de les col·laboracions econòmiques del Comú d’Encamp. El cònsol major, Jordi Torres, ha comentat que ‘és un orgull que els joves de casa nostra, amb el seu esforç i la seva perseverança, assoleixin els seus objectius, i és per aquest motiu que el comú estarà sempre al costat d’iniciatives de joves amb talent i amb ganes de demostrar-ho’. Tanmateix, Torres ha destacat que ‘els joves és al principi quan necessiten l’ajuda de les administracions i els patrocinadors i realment s’hi ha d’apostar’.

El curt, de 12 minuts de durada, ha estat enregistrat a Andorra, i podem trobar-hi localitzacions conegudes pels encampadans, com són els Cortals d’Encamp, on l’equip de Rodríguez va estar treballant-hi cinc nits.

Le Blizzard es podrà veure als cinemes Illa abans del festival.

 

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200