Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Un terç del pressupost del 2018 es destinarà a inversions al Pas de la Casa

Un terç del pressupost del 2018 es destinarà a inversions al Pas de la Casa

El pressupost del 2018, l’aprovació de l’ordinació reguladora del procediment de sancions d’estacionament i circulació i l’ordinació de Medi Ambient i via pública centren la sessió

Durant la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous s’ha aprovat per assentiment l’ordinació per canviar el procediment existent en matèria d’imposició de sancions, segons va apuntar la consellera Laura Mas. Així com també la modificació de l’ordinació de Medi Ambient i Via Pública, que consistia a millorar la definició del concepte de via pública i els elements que la componen, regular l’estacionament d’autocaravanes a la parròquia, definir de manera més acurada la tipologia de guals i requeriments i l’exposició de productes a la via pública. En aquesta mateixa ordinació també es va aprovar l’ampliació dels horaris de càrrega i descàrrega en dies laborables i es van regular les zones d’aparcament destinades a usos comercials que permetran als usuaris estacionar durant 30 minuts en diferents àrees i introduir la penalització de conduccions incíviques a la via pública.

En aquest aspecte, el conseller de PS+Independents, Joan Sans, ha fet palès el resultat d’aquestes ordinacions: “és un model que aplaudim”, ja que el procés de treball ha estat molt participatiu.

La sessió ordinària d’aquest dijous també ha servit per aprovar el pressupost del 2018 amb abstenció de l’oposició. Els ingressos augmenten en un 6,6% i per tant, es disposarà d’una xifra global de 30,6 MEUR, 1,9 milions més que l’any passat. Aquest augment ve donat per l’increment de les transferències corrents del Govern i les transferències de capital. En la partida de despeses, hi ha un augment del 3,74%. Les inversions reals augmenten i passen de 5,2 a 6,4 MEUR.

Pel que fa a la vila del Pas de la Casa, la inversió pel 2018 serà d’un terç del total de la inversió. Com a projecte més rellevant es farà la nova escola bressol, la nova planta potabilitzadora d’aigua potable al Pas de la Casa (ETAP), l’actuació urbanística dels entorns de l’església de Sant Pere i reformes al centre esportiu, entre les més destacables. A Encamp, la inversió de més envergadura serà l’execució de la fase 3 de l’itinerari cultural entre els nuclis tradicionals i reconduir la fase 1 del passeig de Mojacar. A més, també es destina una partida per la construcció del Pont de les Pardines, la remodelació de les avingudes de Joan Martí i de François Mitterrand i la reforma del mobiliari urbà i altres elements de la via pública, entre d’altres.

Durant la roda de premsa, el conseller de PS+Independents, Pere Marsenyach, ha defensat que el pressupost és ajustat: “no hem sigut valents”. El seu company, Joan Sans, ha afegit que el pla director per reactivar l’economia a la parròquia “arriba tard” i és una estratègia sobre paper. “Les primeres accions dubto que es puguin executar durant el 2018”, ha apuntat Sans.

De la seva banda, la consellera de Liberals+Independents, Maribel Lafoz, va argumentar en la mateixa línia i va indicar que el pressupost potser s’hauria d’haver ajustat una mica més. Lafoz va afegir que “aquestes inversions més que un mèrit eren una obligació per l’esforç de la contenció de la despesa durant anys”. El conseller de Liberals+Independents, Jordi Troguet, va afegir que caldria més valentia i apostar més per la inversió.

A la roda de premsa també s’ha preguntat al cònsol major sobre la qüestió dels terrenys de concòrdia i l’acord d’intencions amb SAETDE. En aquest sentit, Torres ha explicat que els juristes del Comú i de SAETDE estan analitzant el document que ha retornat SAETDE i que, un cop estigui validada des del punt de vista jurídic, SAETDE entrarà oficialment al Comú. Segurament a principis d’any aquesta demanda estarà entrada i “s’haurà fet un gran pas endavant”.

Abans de finalitzar la sessió, el cònsol major va adreçar unes paraules a la secretària general, Montserrat Alonso, que va ser cessada del seu càrrec amb efecte a finals d'any, i el seu relleu, Xavier Palacios, va jurar el càrrec.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200