Dilluns 4 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Tractament aeri pel control de la processiònaria del pi

Tractament aeri pel control de la processiònaria del pi

Les parròquies d’Encamp, Sant Julià de Lòria i La Massana són les que tenen més massa forestal afectada i el 75% del tractament s’efectua en els boscos de la seva titularitat

La processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) és un lepidòpter defoliador que, a més d’ocasionar danys de consideració en extensions importants de boscos de pins de determinades espècies, origina urticària i trastorns al·lèrgics a les persones i als animals.

Vist l’expansió i l’afectació de la processionària del pi durant l'hivern i la primavera passada, als boscos d’Andorra, per raons de salut dels boscos i de benestar social per a les persones i els animals, els comuns d’Andorra en coordinació amb l’empresa Silvagrina SL, han decidit realitzar un tractament utilitzant mitjans aeris amb helicòpter, per controlar les poblacions de la plaga i limitar els danys que produeix.

L’abast dels danys de la processionària l'hivern passat va ser d’unes 3.000 ha de bosc, en major o menor mesura. L’activitat de la papallona durant aquest estiu ha estat força elevada, afavorida per la bona climatologia de primavera i principis d’estiu, i és de preveure que l’afectació de l’eruga aquest hivern sigui com a mínim similar a l’any anterior.

La superfície prevista a tractar amb mitjans aeris és de 1.000 ha a seleccionar d’entre les zones més sensibles i més afectades. Les parròquies d’Encamp, Sant Julià de Lòria i La Massana són les que tenen més massa forestal afectada i el 75% del tractament s’efectua en els boscos de la seva titularitat.

El tractament s’efectuarà la setmana vinent, coincidint en el fet que l’eruga es troba al seu primer estadi de vida, quan és més sensible. Els productes utilitzats i les dosis emprades són compatibles a la resta d’insectes, el medi natural, les persones i els animals.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200