Dimecres 29 de Juny de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / [Tall RN22] Darrera hora del tall a la carretera RN22

[Tall RN22] Darrera hora del tall a la carretera RN22

Protecció Civil i Ordenament Territorial es reuneixen amb la DIRSO per avaluar les intervencions.

Govern d'Andorra-. Tècnics andorrans de Protecció Civil i Ordenament Territorial s'han reunit amb representants de la direcció Interdepartamental francesa de carreteres del sud-oest (DIRSO), per avaluar les intervencions que s'han de dur a terme a la carretera RN22, per a l'estabilització de l'esllavissada a l'altura del Pont de la Mina.

S'ha fet un reconeixement in situ per precisar l'abast dels treballs que s'han de realitzar per tal de restablir tan aviat com es pugui i amb garanties de seguretat, el trànsit per carretera.

Les autoritats andorranes i franceses han constatat la complexitat de les intervencions en aquest talús que continua inestable i en moviment. A hores d'ara, l'afectació en aquest tram de carretera és d'uns 100 metres de longitud, més de 30 metres d'alçada i uns 15 metres de profunditat. Per tal d'estabilitzar el terreny es requerirà una maquinària especialitzada que caldrà ancorar. La verticalitat del terreny, a més impedeix que pugui treballar més d'un giny a l'hora.

En la reunió, i en la posterior visita in situ de la zona, s'han analitzat totes les possibilitats d'actuacions. S’ha conclòs que el tipus de terreny i la gran quantitat de terra, pedra i aigua en moviment continuat requereixen d’uns treballs previs de preparació de les intervencions durant els quals la carretera ha romandre tancada. Un cop comencin les intervencions d’estabilització s’avaluarà si aquests treballs són compatibles amb el pas dels vehicles alternatiu.

Està previst que durant els pròxims dies, Antoni Martí i el cònsol d’Encamp, Jordi Torres Arauz, es trobin amb comerciants i veïns del Pas de la Casa als quals explicaran la situació i avançar el calendari d'actuacions.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200