Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Samantha Bosque recupera Casa Viliella

Samantha Bosque recupera Casa Viliella

Casa Viliella, desapareguda als anys 60, tornarà a la fisonomia del poble encampadà.

21 metres d'alçada, 400 metres quadrats de superfície i 60 litres de pintura, són les dades més significatives del mural que ha començat a pintar l'artista Samantha Bosque a la plaça de Sant Miquel d'Encamp, on l'artista recuperarà Casa Viliella, que va desaparèixer de la fisonomia del poble encampadà als anys seixanta.

I és que el comú d'Encamp i la propietat han unit esforços per cobrar vida a la imatge històrica que presentava abans de tirar a terra la construcció original. Segons Bosque, "la intenció d'aquest mural, el més alt que he pintat mai, més enllà de l'embelliment de la plaça, és recuperar una part de la història de la parròquia i poder-la admirar com era abans".

Per la seva part, la cònsol menor del comú d'Encamp, Esther París, explica que "Casa Viliella era una casa més del poble, però que reflecteix molt bé com eren les cases llavors i el paisatge de la parròquia a principis del segle XX". A més, París ha destacat que la intenció de la corporació és "embellir una plaça emblemàtica que acull actes tradicionals com el mercat cada dissabte, la castanyada o les escudellades populars".

El pressupost és d'uns 15.000 euros, dels quals el comú se'n fa càrrec de 12.000 i la propietat de la resta, que inclou la mà d'obra i els materials que s'han utilitzat per preparar la façana perquè l'artista pugui treballar. Un cop finalitzats els treballs, que es preveu que sigui a mitjans de setembre, es determinarà un punt exacte des del qual es podrà admirar la plaça tal com era abans, amb la Casa Viliella original i les muntanyes de fons, que ja avancem que estarà situat a la passarel·la del Complex d'Encamp.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200