Dijous 23 de Març de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / S’adjudica la redacció del projecte d’una nova ETAP al Pas de la Casa

S’adjudica la redacció del projecte d’una nova ETAP al Pas de la Casa

A més, s’han iniciat els treballs d’impermeabilització dels dipòsits d’aigua de Costa Rodona i de les Abelletes Est

El Comú d’Encamp ha adjudicat el concurs relatiu als treballs de redacció del projecte, direcció d’obra i posada en marxa d’una nova Estació de tractament d’aigües potables (ETAP), al Pas de la Casa, als terrenys adjacents als dipòsits d’Abelletes. La redacció del projecte es farà durant aquest 2017 i serà una realitat l’any vinent.

L’empresa que està executant el projecte de redacció, Ecosistemes, SA, està elaborant un informe de situació del consum de la xarxa i de la capacitat de les captacions del sistema. Un altre punt important que estan tractant és l’elaboració d’un informe de la previsió de les necessitats d’aigua en un futur per així ajustar la nova ETAP a les necessitats. L’informe també incorporarà la construcció de noves captacions d’aigua mitjançant la construcció de pous de subministrament, incorporarà una proposta del sistema de filtratge i proposta de la ubicació de la nova ETAP. La redacció del projecte i la construcció de la nova ETAP suposarà un cost total de 600.000 euros d’inversió.

Fins ara, no es disposava de cap tipus de tractament de filtració de les aigües provinents de les captacions (Estany Abelletes, Ariège, coll dels Isards i Gasopas), i això provocava que en episodis de fortes tempestes augmentés la terbolesa de la xarxa de distribució.

D’altra banda, el Comú ha iniciat una campanya d’impermeabilització dels dipòsits d’aigua per reparar possibles desperfectes. Actualment s’està treballant al dipòsit de Costa Rodona i les Abelletes Est. Aquest any també ja s’ha fet el de les Pardines Esquerra, l’any que ve es farà el de Pardines Dret, Tresa Dret i Abelletes Oest i, per últim, el 2019 es farà el de Tresa Esquerra. D’aquesta manera, quedaran tots els dipòsits tant d’Encamp com del Pas de la Casa impermeabilitzats.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200