Divendres 29 de Maig de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / S'activen les sortides d'una hora per a fer activitat física o un passeig

S'activen les sortides d'una hora per a fer activitat física o un passeig

El Comú d'Encamp ha intensificat les mesures de neteja i recomana a la ciutadania seguir les mesures de prevenció, entre les quals, circular sempre per la dreta per evitar els encreuaments i seguint complint amb les mesures de confinament
S'activen les sortides d'una hora per a fer activitat física o un passeig

Instruccions per a les sortides per activitat física i passeig

El Comú d'Encamp ha intensificat la neteja de la via pública i del mobiliari urbà durant el dia d'avui i continuarà amb aquesta mesura durant les properes setmanes ja que s'ha permès la sortida ordenada a l'exterior per realitzar activitat física o un passeig.

Aquestes sortides a l'exterior s'han de fer de forma ordenada, evitant les aglomeracions i minimitzant el risc de transmissió de la infecció per SARS-CoV-2. Per aquest motiu, el protocol de primeres excepcions al confinament estableix que es permet una única sortida, d'una hora com a màxim, en dies alterns. Queden excloses les persones sospitoses o amb diagnòstic actiu d'infecció per SARS-CoV-2 i els seus contactes, ja que han de continuar aïllades i seguir en tot moment les instruccions mèdiques.

Per evitar aglomeracions es fixen les següents mesures organitzatives:

  • Les persones poden sortir del seu domicili per passejar, realitzar activitat física o comprar una hora en dies alterns en funció de:
  • Qui visqui en números d'edifici parells pot sortir els dies parell del mes i qui visqui en números d'edifici senars pot sortir els dies senar del mes.
  • Per a les cases que no tenen número, es seguirà el criteri alfabètic del nom de la casa, podent sortir els dies parells els residents a les cases amb l'inicial de l'A a la M i els dies senars de la N a la Z.
  • Queden reservades les següents franges horàries, respectant sempre la sortida en dies parells o senars en funció dels números d'edifici o nom de la casa:
  • Exercici físic (córrer o caminar ràpid): de les 6 hores fins a les 9 hores i de les 19 hores fins a les 21 hores.
  • Passejar i/o anar a comprar: de les 9 hores a les 11 hores i de les 14 hores a les 19 hores.
  • Franja reservada per a persones vulnerables i persones de més de 70 anys: de les 11 hores a les 14 hores. Poden anar acompanyades del cuidador o convivents. A més, aquest horari també es reserva perquè aquest col·lectiu pugui fer la compra de productes essencials en els establiments comercials oberts.

 

A més, es permet una sortida diària a l'exterior des del domicili per indicació terapèutica o criteri mèdic de les persones amb discapacitat amb un acompanyant, sempre que es compleixin les instruccions del Govern d'Andorra.

Per tant, la sortida que es realitzi del domicili s'ha de planificar correctament i és obligatori l'ús de mascaretes, que poden ser casolanes, higièniques o quirúrgiques. També, abans i després de sortir a l'exterior, es recomana dur a terme una higiene de mans correcta, així com utilitzar les escales en lloc de l'ascensor sempre que es pugui.

Els parcs i zones lúdiques, esportives, d'esbarjo, berenadors,...seguiran tancats com a mesura de protecció per evitar els contagis, i es demana a la ciutadania que circuli sempre per la seva dreta per evitar encreuaments.

Indicacions i recomanacions a l'exterior del domicili

Cal prioritzar que les persones surtin soles, tot i que ho poden fer acompanyades si bé únicament dels seus convivents al domicili com a màxim en grups de cinc persones. D'aquesta manera, es prohibeixen les agrupacions de persones més enllà dels convivents, tot i que cal recordar l'excepció de les persones vulnerables i dels majors de 70 anys, que poden anar acompanyades del seu cuidador o convivents.

Pel que fa a l'exercici o sortir a passejar, la distància màxima recorreguda des del domicili no pot superar els dos quilòmetres i queda prohibit fer ús d'un vehicle per desplaçar-se a llocs per realitzar aquestes activitats. Només està permesa la pràctica d'esports individuals com caminar o córrer. El ciclisme i els esports de risc no estan permesos pel risc de caiguda que comporten.

En cas de coincidir caminant amb altres persones que no siguin els convivents cal respectar una distància mínima de 4 metres i en cas de córrer, de 10 metres. S'aconsella caminar o córrer en diagonal o paral·lel respecte a la resta de persones amb què es coincideix en el trajecte per minimitzar l'exposició a possibles micropartícules del virus en suspensió a l'aire expulsades per les persones.

Per evitar el contacte amb superfícies potencialment contaminades, no es poden utilitzar els equipaments esportius i lúdics dels parcs i zones enjardinades. També es recomana no tocar els bancs amb les mans.

Per a més informació: Llegiu el document de les instruccions i recomanacions publicat pel Govern d'Andorra o la infografia preparada pel Comú d'Encamp.

S'activen les sortides d'una hora per a fer activitat física o un passeig S'activen les sortides d'una hora per a fer activitat física o un passeig

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200