Dimarts 29 de Setembre de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Reunió de poble per informar sobre les opcions de futur del parc del Prat Gran d'Encamp

Reunió de poble per informar sobre les opcions de futur del parc del Prat Gran d'Encamp

Més de 200 persones han assistit aquest nit a la reunió de poble informativa.

Garantir la continuïtat del Prat Gran o perdre una de les zones verdes més grans del poble d'Encamp. En aquests termes ha plantejat el cònsol major de la parròquia, Jordi Torres, la compra de tres de les quatre parcel·les que componen el terreny, llogant la quarta per un termini de 10 o 15 anys. Així ho ha traslladat a la ciutadania en la reunió de poble celebrada aquest dimecres a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural de la parròquia.

Torres ha explicat que la situació "ve de lluny" i que el darrer contracte a llarg termini es va signar al 2012 per un període de 5 anys. Al 2017, Casa Areny, la propietat del terreny, ja va manifestar la voluntat de vendre'l, donat que havien elaborat un pla parcial d'urbanisme. Els darrers dos contractes han estat de caràcter anual, però en el darrer any la propietat ha anunciat al comú la intenció de no llogar més les parcel·les amb la voluntat de voler edificar. Davant la situació, la corporació va encetar un procés de negociació per ajustar el preu de compra. Després de diferents peritatges per part de les dues parts i de professionals independents, la xifra per a la compra de totes les parcel·les es va situar en 38.169.744 euros.

Amb la voluntat de complir amb la llei de finances comunals i de "no endeutar al proper comú", la corporació ha explicat a la ciutadania les diferents opcions pel que fa al futur del parc del Prat Gran, sent una d'elles la compra de tres de les quatre parcel·les, que són aquelles que limiten amb el Valira d'Orient. L'operació tindria un cost per a les arques comunals de 15.981.794 euros, situant el deute comunal en el 111%, per sota del 200% que dicta la llei. El préstec es pagaria en 20 anys, amb una quota anual de 977.000 euros. Quota similar a la que s'ha pagat pel Funicamp fins ara d'un préstec que acabarà a finals d'any.

"És una operació que el comú pot aguantar perfectament sense tensions de tresoreria", ha afirmat, defensant que la fi del préstec del Funicamp fa que "continuem mantenint la capacitat d'inversió". Pel que fa a la quarta parcel·la, on actualment hi ha un bar i que s'ha valorat en 22.187.949 euros, el comú buscaria un contracte de lloguer per a 10 o 15 anys, fet que donarà marge a les següents corporacions per decidir si la volen comprar o no.

El cònsol major ha insistit en què "la decisió no és ferma" i que hi ha diversitat d'opinions inclús "dins de la majoria". "Hi ha gent que pensa que són molts diners i que s'haurien d'invertir a la parròquia" ha explicat el cònsol, o bé "apostar per zones més petites" que fessin que el capital estalviat repercutís progressivament a la parròquia. Amb tot, Torres ha assegurat que durant la reunió han sortit "moltes propostes" que després s'analitzaran per acabar "decidint en consell de comú entre tots els consellers".

Abans d'exposar tot el que suposaria la compra de les parcel·les, el cònsol ha posat sobre la taula dues opcions més. En primer lloc buscar terrenys cèntrics, fent un nou contracte de lloguer i construint un nou parc. Mesura que des de la majoria comunal no es considera idònia donat que al centre del poble la majoria dels terrenys disponibles no superen els 7.000 metres quadrats, que queden per sota dels 19.000 del parc. La segona opció contempla el lloguer d'una nova parcel·la al costat sud del parc (antic Càmping Internacional). Tampoc igualaria els metres quadrats del Prat Gran, però obre la porta en un futur, si el comú adquireix les tres parcel·les i acaba el contracte d'arrendament de la quarta, a fer una zona verda "des del càmping fins a les escoles", operació que faria que "els millors terrenys d'Encamp siguin pel comú".

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200