Dissabte 28 de Maig de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Nomenats els nous membres del tercer Consell Constituent d’Infants

Nomenats els nous membres del tercer Consell Constituent d’Infants

El comú d’Encamp ha nomenat aquest dimarts al matí, els 14 nens i nenes que formen el nou Consell Constituent d’Infants de la parròquia. El cònsol major, Jordi Torres, acompanyat pel conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández Carrió i la secretària, Maribel Moreno, han rebut a la sala del Consell del Comú els nous consellers, tots representants dels diferents sistemes educatius de la parròquia.
Nomenats els nous membres del tercer Consell Constituent d’Infants

Nous membres del tercer Consell Constituent d’Infants

El Consell d’Infants nomenat enguany està compost per 14 nens amb una important representació femenina. Dotze dels catorze consellers que han pres el càrrec avui són nenes, tots tenen entre 9 i 10 anys. D’ara endavant són els representants oficials de les escoles andorranes i franceses d’Encamp i del Pas de la Casa, repartits en sis representants per a l’escola andorrana d’Encamp, dos per a l’escola andorrana del Pas de la Casa, quatre per a l’escola francesa d’Encamp i dos per a l’escola francesa del Pas de la Casa. L’acte ha estat també l’ocasió de nomenar els suplents: dos per a l’escola andorrana d’Encamp i quatre per a l’escola francesa d’Encamp.

Un cop nomenats, el cònsol major els hi ha recordat el protocol a seguir i la importància de la responsabilitat que tenen cadascú a partir d’ara, tant per a les seves escoles com per a les futures propostes, abans de donar-lis cita per al pròxim consell al mes de juny.

La idea d’aquest Consell d’Infants a Andorra va sorgir des de l’Unicef en el marc del projecte 'Ciutats amigues de la infància'; seva representant, Elisa Fité, ha valorat “en nom de l’entitat, la gran sort que tenen els nens consellers de poder expressar les seves visions i idees sobre la feina que es realitza per a la parròquia i la ciutadania.” Els ha animat a aprofitar-se d’aquest nomenament, per expressar-se tant per les persones de la seva edat com per a totes les persones indiferentment de la seva edat.”

 

El cònsol major ha destacat, per la seva part, “la important presència de noies que enguany arriba al 80% dels consellers i que no sempre és tan representada però que, de ben segur, vist l’empenta dels infants ho serà d’aquí a uns anys.” Tanmateix, ha manifestat “la satisfacció i l’orgull de tot l’equip comunal en haver aconseguit fer d’aquest projecte una realitat. Ha recordat que els infants són el futur de la parròquia i que les seves aportacions permeten dur millores que a vegades des del vessant polític no són tan òbvies.”

La sessió ha servit també per aprovar per unanimitat l’acte del consell anterior, realitzat el maig 2018.

Un cop aixecada la sessió s’ha procedit a la roda de premsa amb el cònsol i les portaveus de cada escola, Marta Crespo Clerdan i Erika Da Costa Gonzalez, per a l’escola andorrana d’Encamp, Nerea Collarte Puig i Chloé Torres Orosia per a l’escola francesa d’Encamp i Lara Maia Quintela i Samyra Sousa Fernandes, per a les escoles andorranes i franceses del Pas de la Casa, respectivament. Totes les portaveus s’han mostrat il·lusionades per a aquesta nova responsabilitat i, de fet, algunes escoles ja tenen propostes preparades per presentar en la pròxima sessió.

Encamp, 29 de gener del 2019

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200