Dimecres 6 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Miquel Mercé guanya el concurs d'idees de la remodelació de les avingudes en el tram entre el Rosaleda i la plaça Sant Miquel

Miquel Mercé guanya el concurs d'idees de la remodelació de les avingudes en el tram entre el Rosaleda i la plaça Sant Miquel

El comú ha comptat amb la col·laboració dels col·legis d'arquitectes i d'enginyers per avaluar els aspectes tècnics de les propostes, i amb l'Associació d'Empreses d'Encamp per valorar els criteris estètics.

'Projectes de segle: del cotxe al vianant', de l'arquitecte Miquel Mercé, ha guanyat el concurs d'idees que el comú d'Encamp va convocar per a la reforma urbanística i embelliment de l'avinguda Mitterrand, concretament en el tram que va des de l'hotel Rosaleda fins a la placeta de Sant Miquel.

Mercé ha explicat que per dissenyar el seu projecte ha calgut reflexionar "sobre l'evolució històrica de la parròquia". La carretera, de principis del segle XX, va transformar Encamp, però des de la construcció de la variant no s'ha fet cap acció a les avingudes. L'arquitecte ha volgut recuperar el carrer per als vianants, i deixar el vehicle en un segon pla. "La proposta no treu el vehicle, però la prioritat és per al vianant: el traçat generarà corbes perquè els cotxes no agafin velocitat, i això aportarà més seguretat i qualitat", ha aclarit. A més, el paviment obligarà que els vehicles no superin els 10 o 20 quilòmetres per hora. El projecte també suprimeix les places d'aparcament als laterals i, sobretot, "fomentarà que la gent usi l'espai, ha de ser un intercanvi entre comerciants, veïns, visitants, escolars, etcètera", ha conclòs.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, ha assegurat que les tres propostes rebudes han complert les directrius del comú: "Els tres projectes han captat l'essència del que volíem: primer, prioritat per als vianants; segon, galeria de serveis, i tercer, recuperar el centre històric d'Encamp, que s'ha perdut, i que ho torni a ser la plaça del Consell". De fet, el tram que es remodelarà abraça des de la plaça dels Arínsols fins a la placeta Sant Miquel, i entremig hi ha la plaça del Consell. A més, la remodelació de l'hotel Rosaleda i la construcció del nou Museu Nacional de l'Automòbil canviaran la fesomia de la zona.

Ara, Mercé té tres mesos per redactar el projecte d'execució de l'obra i el plec de bases per licitar-lo. El comú vol adjudicar el projecte aquest any per començar els treballs al més aviat possible i que l'embelliment estigui acabat durant l'any que ve.

Mercé s'ha endut 10.000 euros per guanyar el concurs d'idees. El segon classificat ha estat el projecte '#Encampésviu', de Diana Rando, que ha obtingut 5.000 euros, i el tercer ha estat 'Connectivitat', del despatx d'arquitectura Data i Suport, que ha estat obsequiat amb 3.000 euros.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200