Dimecres 31 de Maig de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Més de quatre mil gossos amb genotip al cens caní

Més de quatre mil gossos amb genotip al cens caní

· Els comuns implicats al projecte han valorat de forma molt positiva l’increment de sol·licituds de les últimes setmanes, ja que s’ha arribat als sis-cents registres els últims dies, i en un mes i escaig s’han aconseguit dos mil.
Més de quatre mil gossos amb genotip al cens caní

Punt habilitat d'espera per a gossos a l'entrada dels edificis comunals

La campanya de gratuïtat al cens d’ADN caní, engegada per sis comuns, es tanca amb quatre mil gossos inscrits. Un dia després de tancar la iniciativa conjunta dels comuns de Canillo, Encamp, Ordino, la Massana, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria, s’ha rebut la xifra total de gossos que han quedat inscrits gràcies a l’obtenció del seu genotip mitjançant una analítica. Els comuns implicats al projecte han valorat de forma molt positiva l’increment de sol·licituds de les últimes setmanes, ja que s’ha arribat als sis-cents registres els últims dies, i en un mes i escaig s’han aconseguit dos mil.

A partir d’ara els propietaris hauran der fer el tràmit al seu Comú i fer el pagament de l’analítica amb un cost de 28,50 €, de manera que ja no es podrà anar directament al veterinari, perquè ha finalitzart el període de gratuïtat. Formar part del registre d’ADN caní és obligatori, per reglament, per a tots els gossos i per això, des de les sis parròquies s’ha incentivat i facilitat al màxim la participació amb la subvenció del cent per cent de l’analítica durant més d’un any. El fet de no haver fet la identificació per genotipatge, comporta com a conseqüència la sanció al propietari de l’animal, amb vigència des del 15 de juny.

El cens d’ADN caní és una eina que permetrà identificar les actituds incíviques per part dels propietaris, com l’abandonament dels animals i la deixadesa a l’hora de recollir els excrements de la via pública.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200