Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Manel Gibert: “Jo també m’he llegit el llibre, i m’ha agradat força!”

Manel Gibert: “Jo també m’he llegit el llibre, i m’ha agradat força!”

Una trentena de persones han assistit a la xerrada literària a càrrec de Manel Gibert, on l’escriptor andorrà ha presentat el llibre “Vertigen”, el seu debut a la ficció.

La Biblioteca Comunal d’Encamp s’ha tornat a omplir aquest vespre per acollir la xerrada literària de Manel Gibert en la presentació del seu llibre “Vertigen”, un recull de 27 contes on l’autor ha estat uns sis anys per escriure tots els relats que l’integren.

Durant la xerrada, Gibert ha explicat que “Vertigen” és un llibre diferent, amb una semàntica i una escriptura impecables, on la seva prioritat ha estat en tot moment el treball amb el llenguatge, que l’autor ha definit com a “exuberant, entre culte i col·loquial, però sempre tirant cap a difícil”. De fet, l’escriptor defineix el seu llibre com “un experiment transgressor, amb gran varietat de registres, d’estil fragmentari, ple de meta referències, on els narradors dels diferents contes sempre estan implicats, encara que no siguin els personatges, un llibre on la música i el llenguatge es converteixen en personatges i on els diàlegs es confonen amb el narrador, una barreja d’estils i tècniques, on podem arribar a reconèixer la crònica periodística, la columna d’opinió, l’obra teatral, el guió cinematogràfic i el diari personal”.

En definitiva, i en paraules de Gibert, el llibre és un intent de provocar al lector, i és que “Vertigen necessita intèrprets, lectors amb ganes de descobrir els lligams que hi ha entre els contes, d’aprendre noves paraules, de riure amb els contes del gènere de la comèdia, de sentir i emocionar-se amb les tragèdies, i de reflexionar amb els drames, i de trobar la sortida al laberint que proposo”.

Per acabar, Gibert ha explicat que “Vertigen” no té un ordre lògic de lectura, és el lector qui l’escull. Es pot seguir de manera lineal, en l’ordre que suggereix l’autor, començant per l’últim conte, de manera aleatòria escollint el relat que ens vingui més de gust. Al final, però, sí que hi ha un conte que ajunta a tot el conjunt.

La vetllada ha finalitzat amb la dramatització del conte "La ràdio en colors" a càrrec de la companyia de teatre "An-danda-ra".

 

 

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200