Dimecres 11 de Desembre de 2019
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / La tercera edició del Vibliosons aplega a una vintena de persones

La tercera edició del Vibliosons aplega a una vintena de persones

Amb motiu del Dia internacional de la música, la biblioteca comunal d'Encamp ha acollit Vibliosons, un tast de vins conreats al poble d'Auvinyà acompanyats de música en directe de la mà del violinista i membre de l'ONCA Alexandre Arajol.

La biblioteca d'Encamp ha estat l'escenari escollit per a realitzar la tercera edició del Vibliosons, un maridatge de música i vi on han participat una vintena de persones.

Enguany el celler escollit per fer el tast dels seus vins ha estat el celler Casa Auvinyà, que va iniciar la seva producció el 2005, quan Cristina Tor i tres persones més van formar equip i van decidir posar en marxa un projecte de recerca a les terres de Sant Julià. Tretze anys després, Tor ha presentat als assistents a l'acte tres de les cinc varietats de vi blanc i negre que produeix el celler. El tast dels vins ha estat acompanyada amb música clàssica en directe del violinista i membre de l'ONCA Alexandre Arajol.

Una de les tres varietats presentades en el tast ha estat el vi blanc Imagine, de 2015, un vi que presenta un 5% de la varietat Albarinyo, un 45% de Pinot gris i un 50% de Viogner, i que desprèn aromes de préssec i albercoc, amb uns tocs cítrics i florals. Per aquest vi blanc, Arajol ha tocat dues peces, 'El cementiri de la rosada', per la seva evocació a la frescor i els aires mediterranis, i Imagine, fent una clara al·lusió al nom del vi.

La segona varietat presentada ha estat un Pinot noir 100%, que té l'origen a la Borgonya, i que es caracteritza per tenir un color rosat, i amb certa terbolesa, a causa del poc filtratge efectuat al suc, aconseguint així una estructura més sòlida. L'aroma ens evoca als fruits vermells i al terra del sotabosc. Arajol ha delectat als assistents amb una peça de Bach, de ritme intens, com els aromes del vi.

Finalment, el protagonista del tercer tast ha estat un Syrah 100%, una varietat que té el seu origen al Roine, i que es conserva un any en bóta de roure francès i un any en botella burgalesa. Amb una estructura suau, és un vi que desprèn aromes de fruits del boc, fruita vermella madura, i que compta amb uns tocs mentolats. Arajol, per aquest vi, ha interpretat 'La folia', evocant les variacions de sabors que apareixen en el vi a mesura que es va oxigenant.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200