Dimarts 5 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / La Taula de Turisme es reuneix per seguir impulsant accions per al Pas de la Casa

La Taula de Turisme es reuneix per seguir impulsant accions per al Pas de la Casa

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, la consellera Noelia Mesas i diversos tècnics del Comú s’han reunit amb veïns i comerciants del Pas de la Casa.
La Taula de Turisme es reuneix per seguir impulsant accions per al Pas de la Casa

El Pas de la Casa

El Comú d’Encamp ha realitzat una nova reunió amb els veïns i comerciants del Pas de la Casa en el marc de la Taula de Turisme. La trobada ha estat encapçalada pel cònsol menor, Jordi Torres, acompanyat de la consellera Noelia Mesas i diversos caps de departament, per tal de fer un seguiment detallat de les inquietuds de la zona a més de preveure accions per la temporada d’hivern.

En la trobada periòdica de la Taula s’han tractat temes com la treta de neu del Pas de la Casa, i el cònsol menor ha recordat que hi ha un protocol que prioritza la neteja dels llocs públics i determina l'actuació dels privats. Pel que fa la recollida dels residus, el Comú d’Encamp s’ha compromès a modificar l’horari avançant-lo a les set del matí per poder facilitar la mobilitat en els mesos de més afluència turística. A més a més, el Comú ha anunciat que difondria tríptics informatius per als turistes, explicant on i com s’han de dipositar els residus per poder mantenir un nucli net i atractiu. També des del Comú es vol sensibilitzar els diversos col·lectius per poder reciclar de forma adequada.

Pel que fa la senyalització, des del Comú s’ampliaran les indicacions dels llocs públics al mateix temps que s’instal·laran noves zones amb plànols del nucli urbà. En el cas de les voravies en mal estat, el Comú es posarà en contacte amb el col·lectiu de veïns de les voreres més afectades perquè les arreglin el més aviat possible, proposant-los crear, sempre que ho desitgin, una contribució especial de la mateixa manera que s’ha fet al Carrer Major

L’enllumenat de Nadal, ha estat una altra de les qüestions que s’han tractat durant la reunió. En aquest cas, el cònsol menor ha anunciat que des del Comú enguany s'introdueix un règim de lloguer què permetrà renovar l’enllumenat més sovint a més de disposar de llums de nova generació.

Des del Comú d’Encamp també s’ha anunciat l’obertura d’un nou canal de comunicació via correu electrònic (serveispas@encamp.ad) per poder tramitar les queixes i dubtes que tenen al Pas de la Casa. Per als més petits, el Comú posarà a disposició dels escolars un autobús durant la temporada d’hivern per poder fer el transport en els horaris lectius. A més a més, durant el primer semestre de l’any, al Centre Esportiu del Pas de la Casa s’instal·larà un Xiqui-Park que ampliarà l’oferta lúdica del Centre.

El Comú d’Encamp també ha garantit que en el nou edifici de la Policia del Pas de la Casa hi anirà el servei d’immigració. Finalment, s’han tractat altres temes com la reducció de la velocitat a l’Avinguda d’Encamp mitjançant tres alentidors. A més, des del Comú es realitzarà una petició al Govern per construir una rotonda definitiva a l’Avinguda del Consell del General.

Una altra de les qüestions que s’han tractat durant la reunió han estat les accions de dinamització i promoció de cara la nova temporada. Des del Comú s’ha presentat el calendari d’actes previst durant la temporada d’hivern i s’ha informat que es realitzaran esforços per potenciar la comunicació cap a França amb més presència en els mitjans del país veí.

Durant la Taula de Turisme, també hi ha assistit Anna Farrera, cap comercial del mercat d’Andorra de Grandvalira, que ha presentat les noves propostes turístiques de cara a la nova temporada. Entre elles destaca la pista il·luminada de La Solana al Pas de la Casa, la millora de les ofertes postesquí a la zona de Grau Roig, o la celebració de dos campionats del món d’esquí en territori encampadà.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200