Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El Consell de Comú aprova la proposta de modificació de la llei de transferències

El Consell de Comú aprova la proposta de modificació de la llei de transferències

La sessió permet licitar les obres de Prada de Moles i de l’entorn de l’església del Pas de la Casa.

La contractació dels treballs de Prada de Moles corresponen a l’habilitació i millora de les instal·lacions esportives i tindrà un cost de 2.961.152,12 euros que s’executarà en un termini de 10 mesos. A més, durant la sessió del Consell s’ha adjudicat la millora d’un espai destinat a contenidors de recollida de residus a sota de la plaça de l’església del Pas de la Casa i millora del mur. Aquesta obra, que tindrà un cost de 199.850,03 euros i que s’executarà en un termini de dos mesos, respon a les necessitats del Pas de la Casa i a la voluntat del Comú per seguir embellint i invertint en la localitat.

Finalment, la sessió de Comú ha servit per aprovar la proposició de llei qualificada de modificació de les transferències comunals.

En aquest sentit, el conseller Joan Sans, s’ha abstingut en la votació criticant les formes del conjunt dels comuns que, segons el conseller comunal, exerceixen una pressió constant al Consell General. Tot i això, Sans ha recordat que la proposta és interessant i compartida.

D’altra banda, la consellera Eluska Galdós, ha votat en contra, ja que ha criticat les formes al·legant que l’oposició no ha pogut participar en el redactat del document. També ha fet referència al fons, ja que ha definit la modificació com excés d’autonomia dels comuns, deixant de banda el principal objectiu de les transferències i especificant que aquestes “no són un regal del Govern cap als comuns”.

El cònsol major, Jordi Mas, ha recordat que la modificació és la voluntat conjunta que han demostrat els comuns i que les formes i els terminis han estat marcats per les negociacions amb el Govern. Mas ha fet un especial èmfasi en el paper del Tribunal de Comptes recordant que és una figura de control cap a les administracions. D’aquesta manera, els comuns podran tenir la potestat de destinar les transferències en funció de les seves necessitats.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200