Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / La sessió de Comú debat sobre el model de competències i transferències i la forma de negociar-les

La sessió de Comú debat sobre el model de competències i transferències i la forma de negociar-les

Els dubtes de l’oposició han dut a la sessió de consell de Comú d’Encamp el debat sobre el model de competències i transferències. El conseller del Partit Socialdemòcrata, Joan Sans, ha criticat que no se sigui capaç d’indicar quin és l'objectiu final i i ha proposat que sigui el Comú d'Encamp el que elabori una proposta concreta en contraposició al document que va fer el Govern.

Per la seva part, la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, ha lamentat que els cònsols només es preocupin de la subjugació i la pèrdua de poder a favor del Govern.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, s’ ha mostrat comprensiu amb els neguits de l’oposició i ha recordat que els comuns aposten per una fórmula per evitar les duplicitats i clarificar les competències que presenten dubtes o disfuncions. El cònsol ha recordat que en cap cas es busca un canvi de model i que en aquest sentit els comuns van presentar una primera proposta.  Mas ha dit que volen que el debat arribi a bon port i ha indicat que el calendari de reunions no s’atura.

Durant la sessió l’oposició també ha criticat la proposta del Govern per solucionar la qüestió de l’ITP. De fet, Sans ha assegurat que és un pedaç i que s’està marejant la perdiu, mentre que Galdós ha dit que les previsions del ministre de Finances, Jordi Cinca, no tenen validesa ja que la proposta no és viable. El cònsol major, Jordi Mas els  ha recordat que l'afer s'elevarà al Tribunal Constitucional tal com ha estat aprovat aquest mateix dilluns durant la sessió de consell de Comú.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200