Diumenge 27 de Novembre de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / La Bicicletada d'Encamp 2013 aplega més de 300 ciclistes per promoure la mobilitat sostenible

La Bicicletada d'Encamp 2013 aplega més de 300 ciclistes per promoure la mobilitat sostenible

Amb la jornada s'ha volgut reivindicar la mobilitat alternativa i la bicicleta com a mitjà de transport.
La Bicicletada d'Encamp 2013 aplega més de 300 ciclistes per promoure la mobilitat sostenible

Participants de la Bicicletada 2013, al Prat Gran d'Encamp. Foto: ANA

La festa ha aplegat a uns tres-cents ciclistes, des dels més professionals als més menuts, que podien fer dos recorreguts. Un més planer d'uns 10 quilòmetres, i un altre de 18, que ha pujava fins a Vila.

La jornada d'aquest diumenge ha promogut 'canviar el model de mobilitat, sobretot als espais de lleure i als recorreguts curts, i fer entendre que la bici és un mitjà de transport alternatiu', ha dit Gomez. L'objectiu dels organitzadors ha estat reivindicar la bicicleta com una alternativa de transport en els desplaçaments curts i, 'per la orografia del país', com una opció de lleure més sostenible.

Gomez ha destacat el treball de les federacions ciclistes a Andorra per promoure i fer divulgació l'ús d'aquest mitjà de transport i també la sensibilitat de conductors i ciclistes cap a la seguretat 'malauradament sempre trobarem algun incident durant l'any entre ciclistes i cotxes, però poc a poc la gent agafa consciència de la seguretat'.

'El treball que han fet als darrers deu anys tots els comuns per els que ha passat la bicicletada cristal·litza en la desena edició que cada cop es van millorar coses', ha dit Gomez, que ha destacat la col·laboració del Comú d'Encamp, que ha tallat durant una hora els principals carrers de la parròquia i que ha involucrat el Servei de Circulació en la vigilància i l'organització de la Bicicletada a més dels patrocinadors.

La Bicicletada, que s'ha celebrat al Prat Gran d'Encamp, també ha comptat amb un esmorzar sostenible, una classe magistral de ball en línea a càrrec de Bela i el sorteig de regals entre els participants a l'activitat.

Aquesta festa s'emmarca dins de les activitats que organitzat el Centre Andorra Sostenible per a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200