Diumenge 3 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Jordi Torres: “Des del Comú apostem decididament pels artistes andorrans”

Jordi Torres: “Des del Comú apostem decididament pels artistes andorrans”

El cònsol menor d’Encamp ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la primera exposició de "La Llançadora".

La sala polivalent del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) ha acollit aquesta tarda la inauguració de Llegendes a llapis, una exposició de dotze obres basades en set llegendes del país que han estat elaborades per la jove encampadana Iris Bruning en el marc del projecte La Llançadora.

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, que ha assitit a l’acte, ha afirmat que des del Comú “apostem decididament pels artistes andorrans”. I és que el projecte de La Llançadora creat pel Punt d’Informació Juvenil d’Encamp vol ser una una plataforma d’exhibició per impulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves d’Andorra, sigui quina sigui la seva disciplina.

En aquest primer projecte, Iris Bruning ha presentat uns dibuixos a llapis amb un estil net i detallista que posen a l’abast de tots els usuaris un coneixement més profund de les llegendes del Principat. La mostra està basada en el llibre Nou llegendes de la filòloga Carli Bastida.

Bruning ha reconegut està “molt contenta” d’haver pogut participar en aquesta iniciativa cultural de La Llançadora i ha explicat que a través dels dibuixos “he après moltes llegendes que no coneixa”. L’artista encampadana, que ha estat entre quatre i cinc mesos per fer les dotze obres, ha constatat que tots els dibuixos que ha elaborat li agraden per igual. No obstant, ha admès que la il·lustració de l’església “és la que més m’ha costat d’acabar”.

De cara al futur Iris Bruning sosté que “m’agradaria tornar a exposar” perquè reconeix que “és bonic que la gent vingui a veure les teves obres”. De moment, ha animat a altres joves del país a participar en aquesta inicativa cultural creada pel Punt d’Informació Juvenil d’Encamp.

L’acte també ha comptat amb la presència del conseller de Joventut i Esports, Jordi Rogel, de la consellera de Cultura i Afers Socials, Olga Moreno, del cap del Departament de Joventut i Esports, Manel Sánchez, així com també del conseller de comú socialdemòcrata, Joan Sans. A més també han assistit a la inauguració un nombre considerable de joves que han vingut a veure l’obra de l’artista.

Les obres de Bruning es podran veure fins al 14 de juny a la sala polivalent del Punt d’Informació Juvenil d’Encamp.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200