Divendres 1 de Juliol de 2022
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Ferran Torrent a Encamp per “Andorra Negra”

Ferran Torrent a Encamp per “Andorra Negra”

Ferran Torrent dóna el tret de sortida a l'“Andorra Negra” amb una xerrada literària a la biblioteca d’Encamp.

La Biblioteca Comunal d’Encamp va acollir ahir dilluns a les vuit del vespre una xerrada literària de l’escriptor i periodista valencià Ferran Torrent a la qual hi van assistir prop de 40 amants de la lectura. El col·loqui va ser l’inici oficial de la setmana literària dedicada a la novel·la negra al Principat, “Andorra Negra”.

El col·loqui literari es va centrar en la carrera novel·lística de Ferran Torrent, que va explicar la seva evolució com a escriptor. L’autor valencià és un d’aquells novel·listes que encara escriu a mà, i que dedica unes cinc hores diàries a escriure.

Torrent és un novel·lista que fa avançar la novel·la a mesura que escriu, on els personatges secundaris prenen força i vida. Les novel·les de l’escriptor valencià estan influïdes per fets reals com ara notícies d’actualitat, amistats o coneguts que ha anat trobant al llarg de la seva vida. A més a més, l’opinió crítica envers la política és un dels trets característics que es pot veure reflectit en les seves novel·les.

Des del punt de vista de Ferran Torrent, el panorama editorial ha canviat molt, “abans tot era molt més familiar, amb tracte humà i els editors tenien temps per llegir les novel·les”. Ferrant Torrent defuig classificar les seves obres literàries abans d’acabar el llibre, creu que això és una tasca que ha de fer l’editor.

El cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, que també va assistir a l’acte, va obsequiar Ferrant Torrent amb un bolígraf i un llibre sobre la toponímia d’Encamp.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200