Dimecres 28 de Octubre de 2020
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp tanca el cicle de conferències 2018 amb Joaquim ‘Purito’ Rodríguez i Àngel Edo

Encamp tanca el cicle de conferències 2018 amb Joaquim ‘Purito’ Rodríguez i Àngel Edo

Una seixantena de persones assisteixen a la darrera xerrada sobre turisme esportiu i de benestar organitzat per Turisme d’Encamp

El departament de turisme del Comú d’Encamp ha organitzat aquest dilluns al vespre la darrera xerrada del cicle de conferències en el marc del turisme esportiu i de benestar, sota el títol ‘El ciclisme, un esport ben complet i saludable, clau del desenvolupament econòmic en territoris de muntanya’, que ha anat a càrrec dels exciclistes professionals Joaquim ‘Purito’ Rodríguez i Àngel Edo.

La xerrada, on han assistit una seixantena de persones, ha començat amb la presentació dels dos ponents per part del moderador, Xevi Guinovart, per passar després a un diàleg obert amb el públic, d’on han sorgit diferents temes, com un canvi de la normativa del codi de circulació que afavoreixi la seguretat del ciclista, o una sortida asfaltada des dels Cortals d’Encamp a Grau Roig, que Purito ha definit com una idea que ‘seria brutal i única, fent que el port dels Cortals fos el més especial del país’.

També s’han destacat els esforços de l’administració per fer d’Andorra un territori ciclista, així com la dels sectors turístics, que s’estan adaptant a un turisme que, com ha remarcat Guinovart, ‘cada vegada és més multidisciplinari, perquè fan diversos esports, però a més són consumidors de cultura, gastronomia i compres’.

Purito ha posat en relleu el fet que actualment hi ha 60 ciclistes residents al país, que no només hi viuen i entrenen, sinó que a més són representants de la marca Andorra arreu del món. A més, ha destacat que són molts els equips professionals que fan les seves estades preparatòries al país perquè ‘a Andorra la gent és molt respectuosa amb el ciclista’. En la mateixa línia, Edo ha assenyalat que ‘Andorra està fent molts esforços en conscienciació amb la seguretat dels ciclistes a la carretera, com demostra la campanya d’Andorra, territori ciclista’.

El debat també ha servit perquè sorgeixi la possibilitat de formar un equip professional del país, ja que com ha dit Purito, ‘passaria com amb l’equip de bàsquet, que seria un producte de país que la gent s’estima i amb el que s’identifica’.

D’aquesta manera es posa punt final al cicle de conferències sobre turisme esportiu i de benestar organitzat pel departament de Turisme d’Encamp, que repetirà experiència el 2019 amb nous ponents.

Comparteix
arxivat sota: ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200