Dijous 23 de Març de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp presenta un cicle de conferències sobre el turisme esportiu i el benestar

Encamp presenta un cicle de conferències sobre el turisme esportiu i el benestar

Les ponències, gratuïtes i obertes a tothom, oferiran eines als empresaris del sector turístic, de la parròquia i del país, per atendre encara millor el turisme esportiu, així com idees per als emprenedors.

El conseller de joventut, esports i turisme, Xavier Fernández, ha presentat aquesta tarda el cicle de conferències en el marc del turisme esportiu i de benestar que oferirà entre els mesos de maig a octubre. La corporació vol continuar apostant per l'estratègia de turisme actiu i de natura, combinant l'organització de proves importants, com La Purito i l'Spartan Race, i les estades esportives, campus i tornejos a les instal·lacions de la parròquia.

Les ponències, gratuïtes i obertes a tothom, oferiran eines als empresaris del sector turístic, de la parròquia i del país, per atendre encara millor el turisme esportiu, i també aportaran suggeriments per aconseguir tenir uns hàbits saludables, així com idees per als emprenedors.

La primera conferència, ‘Trailrunning i skyrunning: passat, present i futur’, tindrà com a ponents a Xevi Guinovart (excorredor de trail i alma matter de les noves rutes de trail d’Encamp) i Albert Jorquera (corredor i periodista especialitzat en trail, i comunicador de Salomon i de les Skyrunner World Series), i tindrà lloc el pròxim 23 de maig. La xerrada servirà per oferir un repàs dels orígens del trail i la seva transformació en un esport amb un component social i turístic, obrint un debat constructiu sobre l’actual model de l’esport del trail i les possibles fórmules pel seu creixement sostenible envers el medi ambient.

La segona xerrada, ‘Emprenedor d’alt rendiment’, tindrà lloc el 12 de juny i anirà a càrrec d’Ángel Sanz, exjugador de bàsquet professional, director de l’Spartan Race Espanya, conferenciant internacional, bloguer i responsable de diferents projectes esportius i educatius,  com ‘Basketball is Education’ de la Fundació La Caixa. A la ponència descobrirem els actius i valors que té l’esport en la realitat econòmica i educativa i on parlarem de la capacitat que té l’esport per generar valor i recursos per si mateix.

La tercera conferència, ‘Des d’Hipòcrates al dia d’avui: els pilars per mantenir la salut’ tindrà lloc el 20 de juliol i anirà a càrrec d’Arcadia Project, empresa que promociona el turisme de benestar proposant programes de salut i benestar, ecològics i sostenibles, basats en una oferta de serveis i activitats que giren al voltant de la salut. A la xerrada se’ns convidarà a viatjar a través dels sentits per aprendre a viure els quatre elements naturals, terra, aire, aigua i foc, d’una manera, és sana basant-se les pràctiques claus d’una alimentació sana, l’exercici, els massatges, els banys i la música.

Suzanne Powell serà la protagonista de la quarta ponència titulada ‘Alimentació conscient’, que tindrà lloc el 6 de setembre, i on ens mostrarà el que convé menjar i el que hem d’evitar, com seguir una dieta equilibrada i divertida, tot adquirint hàbits sans i plaents, perquè fer dieta no és sinònim de passar-ho malament. A més, ens parlarà de com alcalinitzar l’organisme i evitar la inflamació, el dolor i les malalties degeneratives. Powell és psiquiatra filosòfica, especialista en nutrició orto molecular i professora dels cursos Zen Longevity pel control del sistema. Fa 25 anys que investiga a l’ésser humà holísticament buscant solucions amb la finalitat d’aconseguir la pau i l’harmonia, la salut física i mental, la felicitat i el benestar per a tots.

A més, Powell oferirà, del 3 al 9 de setembre, un Curs Zen de primer i segon nivell, que serà gratuït però que tindrà com a requisit haver d’assistir a totes les classes perquè el curs és progressiu.

La darrera conferència, ‘El ciclisme, un esport ben complet i saludable, clau del desenvolupament econòmic en territoris de muntanya’, tindrà lloc el 22 d’octubre de la mà de l’exciclista professional Joaquim ‘Purito’ Rodriguez i de l’exciclista, representant de ciclistes professionals i comentarista esportiu per TV3, Àngel Edo.

Totes les conferències són gratuïtes i es realitzaran a les 19 hores a la sala de festes del Complex d’Encamp, exceptuant la del 12 de juny, que es realitzarà a la sala de La Valireta.

Comparteix
arxivat sota: , ,

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200