Dimecres 31 de Maig de 2023
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / Encamp presenta el Campionat d’Europa de la Spartan Race

Encamp presenta el Campionat d’Europa de la Spartan Race

Ja s’ha superat la xifra dels 2.000 inscrits i l'organització espera arribar als 3.000 esportistes

El Comú d’Encamp ha presentat, aquest dimecres, el Campionat d’Europa de la Spartan Race, que tindrà lloc els pròxims 16 i 17 de setembre. L’acte ha comptat amb la presència del conseller de joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i del director de Spartan Race Espanya, Ángel Sanz.

Xavier Fernández ha donat com a primícia que enguany el traçat de la prova es desplaçarà des de Grau-Roig, punt de sortida i d’arribada, en direcció cap al Pas de la Casa, almenys en els recorreguts llargs, fent una activació en aquesta vila. El motiu d’aquest canvi és, com ha reconegut Ángel Sanz, ‘permetre que durant el recorregut hi hagi més espais per córrer, fent que la cursa sigui més divertida pels atletes’.

Un altre aspecte que ha volgut remarcar Fernández és que avui dia, i a dos mesos i mig de la prova, ja s’ha assolit el nombre d’inscrits que es va tenir l’any passat, ‘superant els 2.000 inscrits, sent una bona notícia tant per a la parròquia com per al país’. Fernández també ha volgut agrair que Spartan Race hagi confiat en Encamp per acollir el Campionat d’Europa d’aquesta cursa d’obstacles, que reunirà als millors corredors.

Fernández també ha volgut destacar que la Spartan Race no és només una cursa per a esportistes d’elit, sinó que ‘és una cursa per a tots els públics, on es pot participar en equips, amb els amics o com a experiència de repte personal’. Fernández ha volgut destacar que el Comú vol crear ‘un ambient d’esport i de valors com la companyonia, o els hàbits de fer esport i tenir una vida saludable’.

Per la seva banda, Betim Budzaku ha comentat que des d’Andorra Turisme es dóna suport a aquest tipus d’esdeveniments, com la Spartan Race, que aporten turisme i pernoctacions. Budzaku ha agraït la implicació del Comú d’Encamp amb aquest tipus de prova, i que s’hagi canviat la data al setembre, per poder donar-li la importància que es mereix la prova i així allargar la temporada d’estiu al nostre país. Budzaku també ha volgut destacar que és important que es realitzi, fora de la temporada d’hivern, una prova a Grau-Roig, perquè genera més notorietat de la marca en general.

D’altra banda, Ángel Sanz ha destacat que a part de la prova, hi haurà una activació de gent que vindrà a entrenar al país abans de la cursa, com és el cas d’Albert Soley, guanyador de totes les Spartan Race Espanya d’aquest any. Sanz ha remarcat que enguany espera tenir participants de 60 nacionalitats diferents al Campionat d’Europa, i que hi ha una alta probabilitat que fins i tot hi hagi americans buscant el seu camí cap al Campionat del Món.

Sanz també ha volgut destacar que gairebé la meitat dels participants avui en dia estan inscrits en la tanda Sprint, que significa que són persones que vénen a provar per primera vegada de fer una cursa d’obstacles.

Sanz també ha comentat que el divendres abans de la cursa es farà una activació al poble d’Encamp, amb la recollida dels dorsals dels esportistes de la tanda Elite.  També ha explicat que, en fer-se el Campionat d’Europa, hi ha molts mitjans interessats a assistir a la cursa, que farà que sigui un esdeveniment de parròquia i de país. Tanmateix, Sanz ha volgut recalcar que per cada persona participant en la cursa hi ha una ràtio d’acompanyants de 2,4 persones, que estaran pernoctant i passant el cap de setmana a casa nostra.

Comparteix

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200